Johr FA dan Johor FC

Apa salahnya banyak kelab bola sepak?? bukan ke akan lebih banyak saingan..sudahnya baik satukan semua daerah dalam seluruh johor tu..’bukankah cuma ada satu negeri saja?’

bukankah lebih baik Johor FA wujudkan liga bola sepak sendiri daripada sibuk2 nak jahanamkan Johor FC yang memang sudah terbukti berjaya? bukankah lebih baik Johor FA dengan kuasa Sultan Bola memberi suntikan supaya Liga bola Sepak Negeri Johor dapat direalisasikan..penyertaan pula adalah terbuka..terutama kepada syarikat syarikat korporat yang boleh menyumbangkan sedikit sebanyak tajaan..?

kemudian bila Johor FC jadik bodoh secara tiba2 sebab kurangnya bakat baru yang dapat dicungkil, mulalah Sultan Bola akan buat benda baru..semata mata nak memacak namanya sebagai Sultan Pemodenan Bola Sepak Johor..

it’s much be better kalaulah Johor FC dan Johor FA dibiarkan bermain di Liga Malaysia..kemudian Sultan Bola dan konco konconya engaged satu Liga Negeri Johor..di mana dalam tu ada SAJ FC, ada MPPG FC, mungkin ada MMHE FC, mungkin juga ada Johor Port FC, ada juga Nusajaya FC, ataupun mungkin sekecil Skudai Kiri FC? atau pun mungkin juga Kong Kong FC atau Kampung Melayu FC..apa salahnya mereka bermain secara berkala..?

daripada segi penajaan, tidak perlukan Sime Darby..tidak perlukan penajaan oleh syarikat syarikat konglomerat terkenal malaysia..cukuplah dengan sokongan padu penduduk kawasan2 yang berkenaan..jika masih tidak cukup, barulah penggabungan diperkenalkan..

tak nampak relevan kenapa nak satukan kelab supaya jadik satu sahaja..

tak nampak relevan kenapa kelab terkuat di Johor nak dimusnahkan..

tak nampak relevan kenapa masih ada orang nak cuba mencarik untung dan kuasa atas penggabungan itu nanti..

tak nampak relevan kenapa kita mesti ada Sultan Bola..daripada FAM, membawa ke Negeri..

Sistem Bola Sepak Malaysia is a joke..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: