Borang Maklumat Balik Kampung PDRM

minggu ini dan minggu depan merupakan minggu di mana pergerakan manusia akan berlaku secara besar besaran di malaysia..biasalah sebagai seorang warganegara malaysia, cuti orang lain pun dikira cuti kita juga..hehe..

walaupun begitu, aspek keselamatan juga harus dititkberatkan..meninggalkan rumah pada satu tempoh yang lama pastilah merunsingkan.. oeh sebab itu, pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) telah memperkenalkan borang maklumat balik kampung khas untuk mereka yang ingin meninggalkan rumah dan bercuti..

borang ini berfungsi seperti pemberitahuan kepada pihak PDRM supaya melakukan sedikit rondaan di kawasan rumah kita bila kita tiada di rumah..style kan..

borang itu boleh didapati di sini —-> Borang PDRM

so to all of you..jangan tukarkan kegembiraan bercuti kepada kesedihan selepas naik kerja nanti..pastikan segala galanya selamat..even zaman sekarang, kucing parsi pun orang tibai..apatah lagi barang2 yang super berharga di dalam rumah tu..

 

happy holiday to all malaysians..and happy chinese new year kepada mereka yang menyambutnya..! tahun ini tahun naga kan? apa lagi, jom lah carik Mutiara naga!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: