Bebas Anwar 901 #2

so, Anwar sudah bebas..yiha..

 

i’ve wrote some status in my Facebook regarding pembebasan Anwar ni dan of course, as expected menerima pelbagai respons bercampur baur daripada masyarakat sekeliling..yes’i’m no Raja Petra or Azmin Ali apatah lagi Adlin Aman Ramli..mereka yang comment tu semuanya rakan2 saya sahaja which is not such a big deal to scream to the whole world eh?

just i’m quite weird di mana ramai rakan2 saya yang boleh saya katakan tahap keislaman mereka lebih amat tinggi daripada saya meluahkan perasaan ‘puas’ mereka apabila Anwar bebas..Tuhan telah buktikan siapa yang benar katanya..tak kurang juga yang konon konon menunjukkan yang government is fucked bila mana kes yang paling hype dalam tempoh 4 5 tahun ini akhirnya berkubuh dengan kekalahan yang teruk..

apatah lagi bila Tv3, Tv2 dan Tv1 seolah olah menunjukkan kekecewaan mereka dalam hal ni dengan tak beri banyak liputan berbanding kes Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat PAS..

i say, padan muka saluran televisyen pro kerajaan itu..korang terlalu pro sampai meluat tau tak..menyampah kadang2 tengokkan..and glad to see Utusan Malaysia dan Berita Harian got fucked too..this is what u get when u ass licking too much..

 

i would like to stand my ground that Anwar masih seorang peliwat..dan seorang peliwat tak seharusnya menjadi seorang pemimpin di Malaysia..

 

pada 19 Disember 2010, dalam hujah penggulungannya, Karpal Singh, peguambela Anwar Ibrahim menyatakan bahawa kejadian liwat yang berlaku antara Anwar dan Saiful adalah secara suka sama suka..maka pertuduhan dan hujah yang diberikan oleh pihak pendakwaraya boleh dipertikaikan..ini kerana, Saiful mendakwa dirinya diliwat secara paksa oleh Anwar tetapi pihak peguambela berjaya membuktikan bahawa kejadian liwat tu berlaku suka sama suka..maka, pertuduhan digugurkan dan Anwar pun bebas..

bebas dan disambut dengan takbir “Allah Akbar!!” di luar mahkamah..seorang peliwat dibebaskan dengan disambut takbir?

im not sure sama ada ramai orang tahu atau buat buat tak tahu tentang perkara ini..Anwar bebas bukan kerana dia tidak meliwat tetapi dia bebas kerana kredibiliti pihak pendakwaan yang memang nampak cacat celanya sejak awal lagi untuk buktikan Saiful diliwat secara paksa..the most important punchline in this case adalah kenyataan Karpal Singh bahawa Anwar MELIWAT Saiful secra suka sama suka..bermakna kejadian meliwat tu tetap berlaku..

ada juga orang pertikaikan bahawa Saiful juga mempermainkan nama Allah dengan sumpah laknat dia diliwat secara paksa oleh Anwar..tapi apabila memeliti kenyataan penuh sumpah laknat Saiful, dia menyatakan bahawa dia diliwat dan bukannya dipaksa liwat..gives quite a big difference there..

 

whatever it is..janganlah jadik bodoh dengan menyokong membabi buta tanpa mengambil kira fakta fakta lain..dunia di hujung jari apa sekarang..tu lah, banyk sangat pergi ceramah murahan sampai lupa berpijak di bumi nyata..

 

just, congratz to Karpal and the team..they are no doubt the best Lawyer in Malaysia..

 

dan takziah untuk Saiful, dipergunakan sejak awal kes..jangan bagi punggung tu kat orang lain pulak ya..

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: