Bebas Anwar 901

isnin ni adalah penamat untuk satu kes yang menjengkelkan..kes yang membuatkan beberapa kanak2 yang membaca atau mendengar bertanya kepada emak ayah mereka,

“emak..liwat tu apa..?”
“ayah..objek tumpul masuk ke dubur tu camna..? masukkan pensel yang tak korek ek..”
“umi..adik ada air mani tak..?”

actually ada beberapa pihak cakap yang benda2 macam ni tak sepatutnya digembar gemburkan kerana boleh merosakkan fikiran budak2 muda..im not sure about that coz ‘beberapa pihak’ tu adalah Ultras Pembangkang..cuba kalau Datuk Seri najib punya kes, pergh dia punya melalak, macam semua orang kat dunia ni takde sejahat Najib..

ada pro dan kontranyalah kan..budak2 kecik zaman millenium ni memang terdedah dengan semua perkara baik jahat atau baik..yang penting adalah pengaruh orang2 tua yang memastikan tahap penerimaan mereka terhadap sesuatu benda tu..kalau parents pun fakap, apatah lagi anak2 mereka..

as example, if dia tanya liwat tu apa..? tak perlulah tunjukkan diagram cara2 meliwat..huhu..cukup sekadar liwat tu adalah perkara jahat setaraf dengan membunuh..berdosa besar..dan kenapa berdosa besar..? kerana perbuatan liwat tu mendatangkan mudarat kepada tubuh badan..membunuh mendatangkan mudarat kan..kenapa mendatangkan mudarat..? kerana benda tu di luar normal..adik tengok emak dan ayah sepasang, lelaki dan perempuan..adik nak tengok ke kahwin lelaki dengan lelaki..kenapa tak boleh..? sebab tengok dalam hidup adik, kita kan dicipta berpasang pasang, emak dan ayah, atuk dan nenek, konsol PS3 dan Joystick, keyboard dan Mouse, adik pernah tengok satu komputer ada dua keyboard..tak pernah kan..so in the end dalam tempoh perbualan yang panjang tu, kita dah boleh divert perhatian dia kat benda lain daslowlyh..jangan terlalu fokus kat liwat itself and yet janganbuat dia tertanya tanya banyak sangat..

there’s so much way to explain to the kids u know..yang penting jangan menipu mereka secara membabi buta..in fact sebagai contoh, keluar maghrib tak boleh sebab nanti kena sorok hantu tetek..i believe kalau kita cakap jangan keluar maghrib nanti kena amik dengan Allah, maybe it makes a better sense compare dengan hantu tetek rite..

so when it comes to Bebas Anwar 901, the kids will ask apa itu Bebas Anwar 901 ayah? what will be your answer..? yang Ultras Pembangkang akan cakap yang perhimpunan ni merupakan perhimpunan sejuta umat islam yang tak nak tengok orang teraniaya dengan fitnah dihukum oleh mahkamah..kita patut pastikan Nabi Anwar ni bebas daripada segala tuduhan..perhimpunan tu tunjukkan sokongan yang kita patut bersatu..Allah Akbar..!

sounds impressive for a kids rite..

kalau cakap dengan Pro Kerajaan pulak, depa akan cakap tu perhimpunan haram tidak ada faedah, kenapa nak sibuk2 berkumpul dan menyusahkan orang ramai, menyusahkan satu bandar, menyusahkan polis..bukan ke ada majlis kehakiman yang boleh tentukan orang betul atau salah dengan hujah2 yang ada..nanti tengoklah ada FRU, ada gaduh2, ada jerit2, benda2 tu kan tak elok untuk budaya kita..kita kan adat timur..penuh dengan tatasusila..kenapa nak buat perhimpunan haram..?

again..kids will falls for those too..

jadi bergantunglah kat kita untuk membentuk anak2 tu nanti membesar sebagai apa..yang penting kita jangan mementingkan diri sendiri untuk sesuatu..semata mata kita sokong Anwar Ibrahim, anak2 kita pun terpaksa sokong juga..siap bawak pergi perhimpunan agaknya..padahal apa yang depa tau pasal Anwar Ibrahim? Malaysia bukan Korea Utara yang dah dimomokkan dengan pemimpin dewa-like mereka sejak kecil..kita negara berdemokrasi apa..

pada saya, selagi namanya perhimpunan haram, tetap tidak ada faedah..kalau betul nak menyatakan sokongan sepenuhnya, buat secara formal..ambiga tu pergi keluar tv9, cakap dah hantar permohonan..kemudian menyeru orang ramai jangan membabi buta, jangan rosakkan harta awam, jangan mencederakan pihak berkuasa..did they do it? i dont think so coz what they want is only destruction..and only mass distruction can brings symphatize to all citizens of Malaysia..

marilah tunggu isnin ini, Anwar menang atau kalah, Ultras Pembangkang tetap ada trick tersendiri..kalau anwar kalah, institusi kehakiman dah dirasuah..kalau anwar menang, menunjukkan kerajaan malaysia tidak kompeten..

tepuk dada tanya seleralah..jangan jadik adam adli dan konco konconya sudah..dah lah bodoh, drop out universiti, nak join politik pulak tu..menyusahkan orang ramai je..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: