Chef Riz dan resume Masterchefnya

just read about it here..and here..senang lah sikit saya tak perlu nak elaborate panjang2 coz both website tu dah cover semua cerita..just klik dan baca~

kesimpulannya..penipuan resume ni boleh berlaku di mana2..but for me, it’s not penipuan, it’s exaggerating ataupun membesar besarkan sesutu perkara..some of us also stated the best in our resume..even yang extreme, jadik pengawas dalam sekolah rendah pun tulis nak menunjukkan betapa sifat kewibawaan dan leadership tu tinggi untuk sesuai dengan kompeni di mana resume dihantar..

dalam resume Chef Riz tu ada tertulis beliau pernah menjadi Chef de Cuisine dan Sous-Chef di restoran ternama..then bila dah kantoi, Chef Riz pun ubah statement dengan tulis cuma pernah jadi PELATIH saja di sana..u know pelatih..? macam budak praktikal je..entah2 macam praktikal certain universiti, 2 bulan lebih je..langsung tak boleh diambil kira sebagai pengalaman bekerjalah kalau macam tu..

maybe berpegang kepada status chef selebriti, resume chef riz diambil lewa dan diberi terlalu banyak ‘respect’ oleh pihak management masterchef..saya rasa kalau rozita che wan pun nak jadi juri, sure lepas punyalah kerana ‘respect’ yang diberikan atas tiket seorang artis yang cantik..err..dan janda hot..huhu..seharusnya juri2 masterchef lain adalah chef sebenar yang super berpengalaman, pasti boleh timbulkan kesangsian dengan apa yang chef riz dah bagi..kenapa tidak persoalkan..? dan jika sudah persoalkan, kenapa takde tindakan..ingat rakyat malaysia ni bodoh sangat ke nak percaya bulat2..

mana chef riz nak letak muka lepas ni..? nak kata orang dengki..it is not..orang malaysia sangat gemarkan kebenaran walaupun ianya pahit untuk orang yang terkena..just glad chef wan sangat cool dalam menegur kesilapan anaknya..menjadi contoh kepada semua bapa di malaysia..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: