Lagu Cinta Muka Buku – Najwa Latif

here is the lyric,

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
___________________________________________________________________

i dont know but personally i dont like this song..

ini kerana lagu ni menunjukkan lebodohan seorang manusia yang cuma ikut hati dan perasaan walaupun dia tahu orang yang dikenali tu cuma melalui laman sosial internet..

even..melalui laman sosial tu jugaklah kononya perasaan cintanya berputik..dan bila berjumpa, dia rasa memang tu lah cinta sejatinya..

apa yang dia buat tu kononya dihalalkan dengan ayat ‘setiap yang berlaku ada kebaikannya’..dan yang paling bodoh, ‘harus pejam mata dan cuba apa saja’..hah..cuba je lah apa je pun..kalalau tak menyusahkan emak bapak takpe jugak..

this kind of ‘cinta remaja’ tak sepatutnya wujud..lagi2 zaman budak2 yang tulis ‘sye cintewwww awaksssss..awakss cintewww kitewww takssss..’ this is so fakap..semua orang yang bercinta zaman sekarang macam dah takde otak..main ikut perasaan je..lagi2 budak sekarnag mudah sangat terpengaruh..saya tak dapat bayangkan ada kemungkinan budak2 ni akan ikut perangai manusia bodoh dalam lagu ni..akal boleh fikir..tapi apa susah..pejam mata..ikut hati je lah..semua ni kan ada hikmahnya..ohh..inilah cintaku yang satu…”sigh*

cuma saya concern kerana rentak lagu ni sangat best dan menarik..gadis penyanyi juga comel dan boleh dijadikan idola..confirm memang semua orang akan kenal lagu ni dan menjadi siulan..juz what i dont like is lirik lagu ni quite disruptive sama ada kita sedar atau tidak..

Advertisements

8 responses to this post.

  1. saye rasekan lagu2 baru skrg ni..jarang ade yang puitis…muke buku pon bleh jadi lagu….huhu

    Balas

  2. boleh la takat nk layan sukesuki…

    Balas

  3. lagu tuk auni

    Balas

  4. inilah lagu paling bodoh pernah aku dengar..aku sokong 200% pendapat tuan punya blog ni

    Balas

    • Posted by AzamHassan on September 9, 2011 at 8:35 am

      tu la kan..lagu kanak kanak tapi cuba nak berperangai macam orang dewasa..tapi..actually betul ke LAGU ni boleh di layan macam sebuah LAGU..?? sungguh shit liriknya..

      Balas

      • kanak kanak yang tak sedar diri tu masih dibawah tanggungan mak ayah, tapi ada hati nak bercinta..sungguh seperti najis..tak layak digelar lagu..lebih kepada ‘sampah’..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: