Makcik Hajjah Sitt AL-Wuzara #2

So GaySec has published a well spread rumors about who the hell this Makcik was..her name was Nor Arlene Tan and might be a possibility a member of MAFA – Malaysian Atheists, Freethinkers, Agnostics Facebook Group..

tahniah untuk kumpulan hackers GaySec yang sekurang kurangnya berjaya mewujudkan seorang manusia daripada artikel yang sangat bahaya kepada umat islam sejagat tu..

tetapi..Nor Arlene Tan bertindak berani dengan membuat report polis, membuat statement yang menidakkan bahawa dia adalah Makcik tersebut..malah dia juga membantu SKMM dalam mencari siapa itu GaySec yang dituduh sebagai penyebar fitnah dan menjatuhkan maruah dirinya..

kesudahannya..benarkah Nor Arlene Tan adalah Makcik bedebah tersebut..? kalau ya, kenapa dia begitu berani..?

apa yang menjadikan awek tu sangat hampir dengan Makcik itu adalah beliau dikatakan aktif dalam kumpulan atheist di malaysia..kumpulan ni juga rasanya di’like’ oleh azwan-ismail-saya-gay-saya-ok..so jika kononnya dikatakan Makcik tu sebenarnya adalah Azwan Ismail, pun boleh juga kan..this is internet u know..everybody can be somebody..and that somebody can also be somebody else!

pada saya..saya masih lagi tak kisah tentang siapa itu Makcik dan siapa itu Nor Arlene Tan..tapi saya sudah agak puas hati apabila kumpulan Facebook MAFA ini akhirnya diketahui umum dengan lebih meluas..saya pasti pihak berwajib juga akan membuat siasatan menyeluruh tentang kumpulan ini dan pengaruhnya di malaysia..saya sangat harapkan pihak berwajib akan siasat kumpulan ini dan dilayan sama seperti siasatan kumpulan syiah yang semakin berkembang di malaysia..

laporan polis oleh nor arlene tan sebenarnya situasi 50:50..kalau tak report, orang akan cakap dialah Makcik yang sebenar..dan jika sudah report, sebagaimana sekarang, maknanya segala isi kandungan kumpulan MAFA akan diselongkar dan disiasat luar kedalam..

remember suruhanjaya siasatan mendiang teoh beng hock? pihak pembangkang bermati matian suruh buat siasatan diraja..hasilnya? segala kerosakan muka bumi, segala penipuan kontrak, segala rasuah antara orang2 atasan, segala ketidak telusan perkhidmatan kerajaan pembangkang terus terbongkar tanpa ada sekatan..and that will happen to Nor Arlene Tan dan MAFA Facebook Group itu..

ada baiknya hackers GaySec ni (knapa Gay?? misteri..) buat satu blog ringkas..atau web page ringkas atau apa2 saja yang menerangkan dengan jelas teknik mereka mengecam siapa Makcik ni yang sebenar..seharusnya mereka publish data mereka sebaik mungkin supaya semua orang yakin bahawa apa yang GaySec lakukan adalah benar..bukan setakat menunjukkan mereka tu betul2 mendedahkan siapa itu Makcik, malah orang yang tertuduh (Nor Arlene Tan or someone else) juga akhirnya terbukti dengan sendiri bahawa dialah orang yang menyebarkan kata2 jahanamnya tu..

buat masa sekarang..Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara masih menang lagi..masih lagi tidak terbongkar..masih lagi berselindung di sebalik internet..

atau adakah GaySec juga merupakan satu propaganda MAFA? menjadikan mereka pihak yang teraniaya..?

atau adakah Nor Arlene Tan benar2 Makcik? jika benar, adakah dia akan menerima hukuman setimpal..? ahhh..kalau Khairy Jamaludin pun yang confirm melakukan salah laku politik wang masih boleh bertanding pemuda UMNO..menang pulak tu..apatah lagi rakyat marhaenis seperti Makcik ni..boleh je lepas senang2..apa ada hal..

harap kebenaran akan terbongkar satu masa nanti..quite pity where islamic committee dont have any voice in malaysia as this case has been dragged for a very long time..apa suara islamic yang kita ada cuma ‘laporan polis’ oleh NGO entah mana2 tentang kedaulatan islam..itu pun cuma keluar kat akhbar tabloid..

Makcik..u’ll get ur punishment sooner or later..sure..!

2 responses to this post.

  1. apparently, GaySec dah keluarkan statement baru untuk menidakkan statement about Arlene Tan. trolling around, thats what GaySec is for.

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Ogos 15, 2011 at 4:11 pm

      oh shit..saya agak ketinggalan nampaknya..but still..it’s not gaysec..not arlene tan..not anything else issue that matters me..the only thing is that now everybody knows that adanya kelab dianggotai orang islam yang hampir menentang agama islam itu sendiri..hopefully gaysec akan terus berjuang dan tak terburu buru lagi~

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: