Kelab Taat Suami yang Cekal!

hahaha..

itu merupakan respons pertama saya apabila mendengar tentang wujudnya kelab seperti ni..it’s just like untuk taat pun, perempuan perlukan sebuah kelab! lepas ni apa pulak..? Kelab Berbelanja Berhemah? kelab Tudung dan Baju Sepasang? Kelab Pemandu Wanita? Kelab Makan Nasik Separuh pun tak Habis?

dont get me wrong..isu gender memang sentiasa berada dalam kepala otak kita sebilang masa..cuma dengan tertubuhnya kelab ni, bagi mereka yang telah lama memandang rendah akan wanita, menjadikan wanita itu terus dipandang rendah..it’s not good for the whole community u know..? A Woman Engineer/Executive should be respected but when simple plain man recognizes this club as ‘Woman’s Club” so how that Engineer/Executives will be respected? “nak taat pun kena ada kelab, ni lagi nak arahkan orang bawahan suruh taat suruhan dia..?” ohh..sungguh menghina ok~

ironinya, Naib Presiden kelab ini adalah seorang Doktor which we regards as someone yang mempunyai kecerdikan lebih tinggi daripada orang biasa dan juga mempunyai judgement yang lebih meluas terhadap sesuatu perkara..hmm..no wonder kenapa ramai Doktor join MLM-skim-piramid-penipu-kaum-sendiri..rupanya dah ramai sangat orang jadik Doktor but with lesser attitude as a REAL doktor..KKM should do something about this..

the hottest statement is this,

“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang”

now bukan setakat perempuan perlukan kelab untuk bersifat taat, malah dijatuhkan maruah sehingga jadik pelacur..?? yang jatuhkan maruah tu pulak dan bukannya lelaki, kaum perempuan sendiri..?? what the fish..??

kita bukan negara Barat di mana ada beberapa negara yang meletak pelacur sebaris dengan pekerja kerajaan..yes..it’s true man..as long they pay their taxes, their government will always Ok with the industry..so apakah kaitkan perempuan malaysia dengan pelacur DI malaysia..?? it’s always prohibited in here..that statement should not be there in the first place..PLUS it should not being said by a Doctor! pathetic..

secara kasarnya, wujudnya kelab Taat Suami mungkin semata mata akan mengajar para isteri dengan,

1. Cara lebih Berhemah dan Menarik untuk Mendatangi Suami.
2. Teknik Teknik Terbaik untuk Menjadikan Suami lebih Puas.
3. Video Tutorial Bagaimana Melayan Suami Lebih Hebat Daripada Pelacur.
4. Motivasi kepada Isteri supaya Walaupun Di Dera, Itu CUMA Ujian Daripada Allah.
5. Pentingnya Seks berbanding Perkara Lain Dalam Perkahwinan.

dan mungkin pelbagai lagi topik yang mungkin menjadi rukun dan Ikrar setiap kali perjumpaan mereka agaknya..

Perkahwinan merupakan sesuatu yang sangat luas..walaupun maksud perkahwinan adalah mudah iaitu menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan, tapi bukan itu sahaja asas kepada perkahwinan..lebih lagi daripada tu..siapa nak didatangi Lelaki dengan secara penuh paksaan? tanpa kerelaan..? dengan pihak wanita tidak bersedia sepenuh hati jiwa raga..?

untuk menghalalkan persetubuhan itu, lelaki dan Wanita itu harus mempunyai persefahaman antara satu sama lain..bukan persefahaman semata mata, “hidung abang comel..” atau “abang seorang yang kelakar sebab tu saya suka..”, “abang hensem..”, “abang banyak duit..”, “abang penyayang boleh buat saya ketawa..”, “abang romantik..” dan sebagainya..tetapi apa yang penting adalah kesediaan si lelaki untuk menanggung hidup selepas adanya ikatan perkahwinan tu..

bak kata orang tua2, masa seronok dan bercinta, semuanya indah, tapi masa susah, barulah nak mengungkit..masa susah tu lah barulah timbul isteri yang lelaki itu datangi setiap masa, tiba2 jadik boroi, gemuk, tak jaga badan, buruk, serabut, banyak bunyik, rasa nak pelempang je..jadi..pastikan Lelaki itu mempunyai sifat yang sangat jelas sebelum ikatan berlaku..pihak Perempuan perlu mempunyai 9 akal melangkaui lelaki untuk memastikan tidak tersalah pilih..jadi pastikan lelaki akan sentiasa bersama anda dalam senang dan susah..

jika Lelaki itu memang seorang yang sangat boleh dipercayai, rasa taat itu sendirinya timbul..si isteri sendiri akan dengan relanya berhias untuk suami, melayan kehendak suami sepenuhnya, menyediakan keperluan tanpa diminta, sentiasa berbahagia hingga akhir hayat..jika akal digunakan sebelum memilih, tak perlu dah wujud Kelab Taat Suami tu lagi..

Wanita Solehah tidak akan muncul daripada Kelab Taat Suami yang cuma kelihatan seperti pentingkan hubungan ranjang berbanding perkara lain..MATLAMAT untuk melahirkan wanita yang taat tidak MENGHALALKAN CARA dengan penubuhan kelab yang samar ini..

2 responses to this post.

  1. Posted by saufinoor on Jun 18, 2011 at 1:01 am

    sunnah nabi jangan dipermainkan.. jika kita tak redha dgn hukum, maka kufurlah kita. kufur erti nya neraka kekal selamanya.

    Balas

  2. Makcik tu dalam krisis pertengahan umur agaknya..siapa la suami dia..haaaih…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: