SignalKing

now this is creepy..

the item calls SignalKing not even only detects any WiFi nearby but also detects a WiFi with Password and access it freely..!

yes..i mean it..it’s FREE..

kalau nak buat contoh, saya membayar RM90 setiap bulan untuk perkhidmatan streamyx berWiFi di rumah sesuai untuk komputer dan juga laptop dan juga beberapa telefon supaya boleh berinternet sebilang masa di mana jua sekitar kawasan rumah..then tiba2 maybe jiran saya guna Signal King, curik je line saya secara percuma sedangkan saya yang bayar benda tu setiap bulan..

range SignalKing pulak boleh mencapai sejauh 2km radius..

saya tak pernah jumpa lagi barang ni di depan mata..tapi berdasarkan searching saya di internet, benda ni memang betul2 wujud dan datang daripada china dan taiwan..

then im thinking, dengan RM90, internet saya cuma selaju 512kb je..tapi kalau dah ada orang pakai SignalKing curik line saya kemudian buat donlod muvi 24 hours, what the hell..? dan yang paling saya rasa tak boleh terima adalah Signal King dengan mudahnya bypass password WiFi yang kita dah letak..as simple as that..

asal usulnya SignalKing dicipta adalah untuk memudahkan orang supaya tidak perlu berjalan jauh carik WiFi Spot..cukup sekadar pacak di rumah sahaja terus dapat tarik signal..untuk mereka yang duduk dekat dengan McD dan kedai2 mamak yang moden, sangatlah beruntung..

tapi..untuk WiFi berpassword..it’s violation..tu dah kira melanggar hak peribadi.

sad to say..mencuri WIFi cuma dikategorikan sebagai ‘melanggar etika’ dan bukannya ‘jenayah’..cuma boleh berubah ke ‘jenayah’ jika sabitannya betul di mana access perkhidmatan berbayar dan bercukai tanpa kebenaran..the issue is, orang yang mencuri tu mungkin boleh terlepas daripada segala sabitan, kompeni supply WiFi tu pulak yang mungkin kena tindakan saman kerana tak menjaga hak privasi pelanggan..

SignalKing yang hebat

now, it’s just like everybody in malaysia is selling this item ranging the price from RM100 to Rm300..and yes, it’s working perfectly..kepada sesiapa yang memiliki perkhidmatan WiFi berbayar di rumah atau pejabat anda, jika tiba satu masa nanti internet anda sangatlah lemau tahap satu sen pun tak guna, beware..this SignalKing might be nearby..

2 responses to this post.

  1. better jgn org tau….expesially budak2..bkn makin berhati2…tp nnt mkin cari utk beli…siap kongsi bayar dgn member serumah…haaaihhh….

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: