Makcik Hajjah Sitt AL-Wuzara

heard that blog tu dah ditutup..tapi saya terbukak link daripada comment2 org..here is the link,

http://makcikhajjahsittalwuzara99.wordpress.com/

just go n read..u’ll know what is the blog is all about..actually kalau taip nama penuh tu di nternet pun akan keluar sangat banyak link ke blog tersebut..we call it makcik la kan..senang sikit..

secara kesimpulannya, blog makcik tu menghina islam secara keterlaluan..membabikan nabi muhammad..kemudian menggilakan allah..dan dia juga membodohkan ajaran islam..

my impression after bukak several links about this blog, adalah makcik ni sebenarnya seorang yang kecewa dengan kerajaan sekarang..tu je..tak lebih daripada tu..kutukannya terhadap agama islam, nabi muhammad, allah pula cuma berkisar tentang islam di malaysia dan bukan islam di seluruh dunia..walaupun makcik ni lump sum je cakap pasal nabi muhammad itulah inilah..in the end, ada je ayat “jilat kaki najib dan UMNO..” or something like that..

saya tak pasti sama ada makcik ni orang islam atau tidak kerana zaman sekarang di malaysia, islam pun tak lah islam sangat ye tak..malah, orang islam sendiri kutuk islam..apa cerita..? so let alone agama makcik ni..whatever agama yang beliau anuti pun, beliau berhak cakap apa saja..

walaupun begitu, jika makcik ni duduk di malaysia, apa yang dilakukan di blognya dah menjadi satu kesalahan kerana Rukunegara menetapkan bahawa,

1. kepercayaan kepada Tuhan – makcik ni kelihatan tak percaya Tuhan kerana mempermainkan agama orang lain sewenang wenangnya..
2. kesetiaan kepada raja dan negara – kutuk najib dan umno..tapi jika masih lagi membeli belah dan makan minum tidur pakai di malaysia, rasanya consider setia la kot kan..cuma tak bersyukur je..haram jadah juga perangai macam ni..
3. keluhuran perlembagaan – makcik ni sedar perlembagaan malaysia dan berani mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadap blognya..so sifat luhur tu tak timbul dalam masalah ni..
4. kedaulatan undang undang – mempermainkan islam dikira sebagai mencabar kedaulatan malaysia..di malaysia, islam agama majoriti dan jika makcik ni bermastautin di denmark dan kutuk islam..so lain cerita..
5. kesopanan dan kesusilaan – sopan bukan maksud tunduk bila lalu depan orang tua semata mata..tapi bersopanlah jugak dalam memberi pendapat walaupun sangat tegas..mencarut itu masih dikira bersopan pada sebilangan orang..tapi menghina pusat ibadat dikira sangat menyimpang daripada Rukunegara yang ke-5 ni..

menghina agama dan pusat ibadatnya merupakan satu perkara yang sangat salah..bukan sahaja meletak lady gaga di kaabah malah jika kita pun pergi kuil dan patah patahkan patung yang ada, kita juga membuat kesalahan kerana mengganggu ketenteraman dan menghina kehormatan agama lain..

saya tak pasti apa islam (atau najib dan umno) telah lakukan terhadapanya sehingga tiba2 bertindak sangat melampau dalam blog tu..adakah makcik ni anwar ibrahim..? musa hitam..? azmin ali..? lim kit siang..? sedara mara mendiang teoh beng hock..? kita tak boleh nak pastikan..kebenciannya terhadap gagasan najib sangat mendalam sehingga melibatkan islam sebagai medium untuk meluahkan perasaannya..

i dont care either nabi muhammad dikatakan gila sex, ada kuasa 30 orang lelaki, kaki kencing padang pasir, atau apa saja yang diceritakan dalam blog tu..i even dont care if makcik ni cakap pasal betapa hebatnya jesus dibandingkan dengan nabi muhammad sendiri..

even i dont care about dosa pahala apa yang makcik ni dah lakukan sebab pada saya dosa dan pahala tu bukan urusan kita..i also dont care untuk membunuh makcik ni kalau saya jumpa tepi jalan..

what i do care is..how on earth wujud seorang manusia yang tergamak kutuk agama orang lain sedemikian rupa..agama is free for us untuk dianuti..we can’t doubt that..jika makcik ni tak menyokong islam..so bolehlah pergi dan memohon untuk keluar daripada islam tu sendiri..who would mind..? sebab kalau blog pun dah cerita macam tu, sudah pasti sedara mara nya pun lebih kurang jugak..apatah lagi emak bapaknya..so who would mind..? penganut islam lain akan menagisi pemergian makcik ni ke agama lain..? i dont think so..

and i also do care, apa benda geng2 pihak berkuasa beragama islam di malaysia ni buat..? susah sangat ke bukak google lepas tu taip nama makcik tu..? susah sangat ke nak lodge report..

SKMM..susah sangat ke nak pantau..? apa kata buat kes menghina agama ni sebagai special case..? so lebih cepat sikit tindakannya..boleh..? bebal nak mampus..

jika makcik ni penganut agama lain selain islam, he/she should declare apa agama yang beliau anuti..SKMM patut pastikan perkara tu..KERAJAAN juga pastut pastikan..AHLI AHLI AGAMA juga patut uruskan benda ni secepat mungkin..

saya marah..yes..siapa yang tak marah bila agama kita dpermainkan..tapi dalam masa sama, saya sedar yang islam malaysia memang lemah..sama juga sebenarnya seperti islam2 di negara arab yang kaya raya tu..nama je islam, tapi ada je minum arak, main perempuan, berjudi, bergaul berlebihan lelaki perempuan, bersentuhan, kissing, tapi kelebihan mereka adalah mereka tak dibenarkan melakukan semua itu di public..

kita..? huh..tengok je lah sekeliling..

so then..this makcik hajjah sitt al-wuzara ada sesuatu dalam hatinya yang tidak terluah..jangan hantar orang ni pergi kaunseling..malah hantar je terus ke ISA..let this makcik speaks his/her minds as long as he/she wanted to..kemudian documentation kan apa yang cuba makcik ni sampaikan kemudian buatkan kajian kes supaya makcik ni tak akan wujud lagi di malaysia pada masa akan datang..

pelik kan..zaman moden..siap ada teknologi email 1malaysia la konon..tapi perkara2 kutuk2 agama macam ni, lepas je lagi..kalau blog kutuk parti politik laju je..apatah lagi kutuk sultan..siap keluar tv 2 3 hari..konon berperlembagaan sangat lah tu..padahal benda2 macam ni menggganggu kedaulatan jugak..

bodoss..

7 responses to this post.

  1. Posted by haha... on Mei 29, 2011 at 12:18 pm

    alaaaar~lau dokumentasi pun,sbhagian je yg tnjuk.yg len x..ye laa.takot keba batng hdung sndri..

    Balas

  2. Posted by Rahmat on Ogos 11, 2011 at 6:06 pm

    aku tak setuju dgn hang ckp makcik tu berhak ckp ape saje. pastu gelar “beliau” pulak tu.
    makcik tu bukan Islam, dah terang2an tentang Allah. dah pasti dia Murtad. Darah dia halal.

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Ogos 12, 2011 at 8:57 am

      im sorry but im disagree with ur statement..let’s discuss ok =)
      unfortunately in malaysia..semua orang berhak cakap apa saja..selagi tak kutuk PM..selagi tak kutuk Sultan..selagi tak kutuk ahli2 menteri..tak kutuk anak beranak mereka..selagi takde yang boleh dipergunakan untuk kepentingan politik, semua orang bebas cakap apa saja..
      remember that azwan-ismail-saya-gay-saya-ok? dia tak kutuk gomen..tak kutuk PM dan sultan..so kes dia senyap macam tu je..so then what happen tu namewee..? kutuk polis sikit..terus heboh cerita dia sampai sekarang rite..? so this makcik is simply against morality..and morality only that malaysia’s goevrnment takkan amik port walau satu sen pun..tapi as for now identiti makcik ni konon dah terdedah + arlene tan tu pulak lebih kepada menyokong pembangkang kononnya, im sure arlene tan akan dipertahankan sehabis habisnya kerana boleh memberi kepentingan politik..realize it dont u..?
      memang makcik tu terang terangan kutuk allah dan pasti murtad dan pasti darahnya halal tapi kita di malaysia tak akan menghalalkan darah dia semudah itu kerana ada proses perundangan..orang mencurik hukumnya hudud tu pun ada banyak saluran perundangan sebelum dia di sahkan mencurik dan dihalalkan dipotong tangan..
      about that beliau..hahaha..that’s only ‘bahasa pasar’ for me..binatang pun kadang kala saya akan refer sebagai ‘beliau’..im sorry but no offense k~
      so then..still dia boleh cakap apa saja..kalau betul2 gomen amik berat tentang morality, dah lama gomen sendiri akan berusaha untuk tangkap manusia tu dan hilangkan daripada pandangan rakyat..

      Balas

  3. Islam agama majoriti? Islam agama RASMI. please, these two words, are different.

    tak perlu pelik kenapa Islam dikutuk begitu. lotsa reasons. mungkin salah umat Islam sendiri. kita selalu confident, kita duduk di negara Islam (Islam-kah?). jadi, kita boleh berbuat apa sahaja yang kita nak. ini bermaksud, membataskan pergerakan agama lain. bible in malay, have u seen one in public? nope. but thats not the actual problem. problem is, kita tak mengamnil kesempatan. kita tak berdakwah kepada orang bukan Islam, while they come to us with their kitab. even worse, kita tak pernah tunjuk, betapa bagusnya Islam. apa yang kita tunjuk? “aku rogol arlene ni, baru dia taw langit tinggi rendah”. thats how we show them what Islam is really mean – barbaric. sebab tu islam dipanggil terrorist.

    as a fan of Manchester United, ramai orang kutuk aku. the big four, all of them bersatu untuk jatuhkan aku. aku percaya, Mancehster yang terkuat, base on the fact that, manchester is the only team to beat in premier league. macam tu jugak Islam. diorang takut dengan Islam. diorang takut kalau islam itu benar, dan diorang salah. so, diorang provoke, to have a little peace of mind. simple as that.

    to be honest, aku terlupa ini ruangan komen. bukan new post.

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Ogos 15, 2011 at 4:15 pm

      yeah..totally agree with u..bab rogol tu yang paling tak boleh terima..hehehe..thanks ya..

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: