video lucah #3 – Datuk T..!

Datuk T sudah terdedah..rupanya T bermaksud trio..hehe..

yang penting di sini, mengapa penglibatan Johari Abdul yang menjadi asas kepada pendedahan trio Datuk T..?

Utusan Malaysia :-
Mengenai penglibatan Johari Abdul?

Abdul Rahim dan Shazryl Eskay mendakwa Johari mengakui lelaki dalam rakaman video berkenaan adalah pemimpin parti pembangkang berkenaan. Bagaimanapun sebaik pulang daripada menonton video itu, Johari menghubungi Shuib meminta wang pelincir. Johari juga meminta bayaran bagi tujuh ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk keluar parti. Permintaan itu ditolak..

dan di blog bebas yang menceritakan statement penuh datuk johari :-
Selepas penayangan video tersebut, Tan Sri Rahim Thamby Chik mula bercakap. Dia memujuk supaya saya meninggalkan KEADILAN dan Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Dia berjanji untuk bawa saya berjumpa dengan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak. Tan Sri Rahim Thamby Chik juga menyebut bahawa dia akan uruskan segala keperluan kewangan dan keselamatan saya.

Tan Sri Rahim Thamby Chik juga cuba meyakinkan saya untuk membawa dan memujuk lebih ramai Ahli Parlimen KEADILAN berjumpanya, supaya dapat dipujuk keluar parti. Dia meminta saya mengepalai kumpulan Ahli-ahli Parlimen KEADILAN ini. Saya tidak memberikan komitmen, selain mendengar komen-komen yang dibuat.

——–

jadi siapa yang kita boleh percaya dalam kes ini..siapa yang bercakap benar..? mungkin penubuhan siasatan diraja boleh membantu..ahli siasatan diraja itu pula mesti dianggotai oleh ahli parti pembangkang..

untuk memikirkan kepentingan diri sendiri, apabila dato’ johari abdul meminta wang pelincir, trio tersebut terus memutuskan untuk mendedahkan diri sendiri..ini membawa kepada beberapa kemungkinan..ahli PKR yang keluar parti sebelum ini dijanjikan wang tetapi apabila tiba kali ini, pendedahan video lebih penting daripada dato’ johari abdul keluar parti..

ada kemungkinan juga datuk johari sudah terlepas cakap untuk meminta wang pelincir..apabila mendapati trio Datuk T tidak mahu bekerjasama, lalu terus membuat statement mengenai kesetiaannya terhadap PKR dan menyokong DSAI..

trio Datuk T pula perlu membuat kenyataan akhbar untuk menyelamatkan diri daripada terus difitnah oleh Datuk Johari..

lots of spin n twist in this..just wait and see what will happen next..

still..i believe..DSAI mungkin terlibat tapi bukan beliau yang berlakon dalam video tersebut..

it’s just like someone cut himself on the hand..and then throw a media conference and said that the cut was made from their enemy..

malaysians..symphtize and perception comes 1st even though everybody has brain and capable to think as a normal human being..

4 responses to this post.

  1. Posted by me on Mac 24, 2011 at 10:03 pm

    Salam, xpyh nk bt andaian la, kembali pd basic Islam yg spatutnyer.. post yg sblm ni xnak buang ke? Mcm mane anwar tahu dlm filem tu perut buncit? haha.. assumption xkena.. bkn ke johari yg bgtau anwar.. ckup la nk fitnah org nde2 terkutuk ni sdgkan diri xtahu lg kesahihanye, hnye bergantung kpd ketotokan pd parti pemerintah bt per.. buke minda n fikiran, fikir ats lndasan Islam, bkn atas nafsu.. hidup kite xlama ats muke bumi ni.. akhir zaman fitnah bermaharajalela, xkan xnmpk lg kut… hrp kn saudara sudi bermuhasabah fikir guna iman bukan guna ketaksuban…

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mac 24, 2011 at 11:59 pm

      hihi..tengok la dari pelbagai sudut..so then if tak buat andaian, kenapa andaikan saya bergantung pada parti pemerintah..? kan ke tak terbuka minda tu..kita boleh buat pelbagai andaian..this is my blog..itu andaian saya..dan selagi namanya andaian berdasarkan apa yang dibaca dan dilihat, itu yang akan saya tulis..lihat saja dalam surat khabar dan berita..even andaian bahawa ‘johari yang bagitau anwar’..pastikah itu andaian yang betul..?

      jika memang itu perkara yang betul, jadi..apa salahnya dengan andaian saya yang salah..? i dont think there’s any problem with it..

      be wise in your decision..bukan memang kita semua menunggu hasil siasatan ke..so tunggu je lah..apa cara bermuhasabah guna iman jika ketotokan kita tu menjurus kepada satu pihak..? kenapa tidak kira ketaksuban terhadap sesuatu pihak tu sebagai fitnah yang belum tentu siapa yang benar atau siapa yang salah..?

      dan jika fikir atas landasan islam, kenapa hanya satu pihak saja yang sempurna..dan mereka yang melawan pihak itu dikira sebagai fitnah dan even taksub..?

      yes..akhir zaman fitnah bermaharajalela..so please broaden up your mind by looking something at different angle..jadi tidaklah pulun membenarkan satu pihak dan menidakkan pihak lain..

      xkan xnmpk lg kut… =P

      Balas

  2. Posted by me on Mac 26, 2011 at 7:08 am

    sememangnye, ats dunia ni ni ade due pihak yg berlawanan, satu phak yg betul, satu pihak yg salah… jd, fikir lah ats neraca iman.. sy bgtau awak ni bkn per, sayang org muda mcm awk klu merasa kan diri sudah berfikir dr different angle, tp angle yg diambil utk berfikir tu xkena.. pape pun, sy menghormati pndgn awak, cume sy nk mengajak awak spy berfikir, menilai, mengkaji dgn mnggunakan neraca iman.. Insyaallah anda akan jumpe.. sy pasti, suatu hr saudara pun akn terdetik kt hati utk berfikir jika saudara berusaha ke arah itu.. Insyaallah…

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mac 26, 2011 at 8:48 am

      yup..semestinya! tapi pihak mana yang betul atau salah tu tidak akan ada siapa faham selagi atas landasan politik..politics makes bad for each personnel who wants to ensure they are very good in something..think in different angle more likely resembles to be in each personnel shoes..if we only be in one side’s shoes, there will be no ‘different angle’ view from ourselves..and yet we will easily poised to treat our eyes and heart inside the circle..

      if dua pihak yang berlawanan tu bukan daripada segi politik..yes..i agree with u in all ur words..berfikir atas neraca iman..

      it’s ok lah..xde hal untuk fikir apa cara sekalipun selagi berlandaskan iman..iman akan menjadikan manusia berlaku adil terhadap sesuatu..iman akan pastikan seseorang itu berfikir walaupun daripada segi yang berlawanan..iman akan menjadikan orang yang keluar rumah akan kunci pintu dan tingkap kerana orang tentu berfikir sebagai seorang pencuri bahawa pintu dan tingkap yang tidak berkunci akan memudahkan pencuri itu masuk..

      however..it’s politics now..i always believe there will be no rite or wrong in it coz politicians always one step ahead from the community in something..

      anyway..thanks for responding~

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: