video lucah

oh man..politic sucks rite..
or..actually MALAYSIANS politic sucks..

they are new names that appear suddenly in our life..the name was “Datuk T’..who is Datuk T..? 1st of all maybe he’s not Datuk at all..maybe just put the ‘Datuk’ to ensure his or her case will be heard around malaysia..

bayangkan la jika Saudara Raptor mendedahkan rakaman video orang kenamaan..ceh..Saudara je..? tak sampai seminit..sudah tentu saya kena saman..lepas tu saya terus keluar TV..buat akuan bersumpah..lepas tu masuk mahkamah..tak cukup lepas tu saya rasa tertekan..kemudian menghilangkan diri dan keluar sebagai encik raptor yang baru..pergh..panjang la pulak kan consequences dia walaupun takde kaitan..

parti pembangkang ada kemungkinannya tidak mempercayai langsung sistem kehakiman di negara kita..kalaulah tiba2 ada sesuatu yang berlaku melibatkan saya..dan saya sure bukan saya yang melakukannya..serta merta saya akan dapatkan rakaman tu cepat2..kemudian buat laporan polis

kenapa mesti terus buat laporan akhbar menafikan semua perkara..walaupun saya belum tengok lagi apa benda yang dituduh terhadap saya..?

video tu tidak akan ditayang kepada umum..for sure..siapa di dalam video tu yang sebenarnya..masih menjadi misteri..saudara anwar ibrahim awal2 dah menafikan itu bukannya beliau dan menyatakan bahawa tarikh sekian beliau berada di rumah berdasarkan post facebook dan twitternya..

beliau juga memberi gambaran bahawa orang dalam video itu lebih buncit daripada beliau sekarang..sambil tunjuk perut kat wartawan!

u know what..it’s weird coz they said ‘lelaki dan pelacur china’..so then macam mana daripada video rakaman grainy hitam putih boleh tau itu pelacur china atau bukan..? sungguh memburukkan nama china ok! adakah semata mata andaian? adakah kita perlu meminta maaf kepada kerajaan china lagi sekali jika salah..?

ah..persetankanlah..politicians..macam tu lah cakap belit2..

luar negara,
bila rusuhan di mesir..US dan Britian sibuk cakap pasal ‘orang ramai tida seharusnya merusuh..dan rusuhan itu tidak mendatangkan kebaikan’ coz leader of Mesir was their colleagues..

bila rusuhan di libya..cepat2 sokong para perusuh dan menyatakan itu sebagai ‘kebebasan bersuara’..coz leader in libya was their enemy..

malaysia,
bila kerajaan buat A..pembangkang akan pangkah dan suruh buat B..

bila betul2 kerajaan buat B..pembangkang pula akan menyatakan terdapat konspirasi dalam B..

bila kerajaan tubuhkan siasatan untuk mengkaji B..pembangkang pula akan cakap pertubuhan siasatan tu juga satu konspirasi..

bila dijemput menganggotai pertubuhan siasatan B, pebangkang akan boikot dan terus menjaja cerita sana sini tentang keburukan A dan ketidak adilan B..

but..where is C..? it never appears..they only need one polemic to play until new pilihanraya..

politic..is not as clean as we see..it depends on how they will manipulate the sources to ensure their power remains..hopefully persoalan video tu akan terjawab dan pesalah akan dibawa ke muka keadilan..

jika pelaku itu bukan ahli politik terkenal, uploadkan saja di 4shared..hehehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: