cool semuanya selamat~

alhamdulillah semua pelajar dan rakyat malaysia di mesir berjaya diturunkan di KLIA..

terima kasih kepada semua penaja termasuk kerajaan arab saudi yang support dengan memberi 2 buah kapal terbang..saya dah bayangkan yang kalau arab saudi tak bagi, sure kita kena terbangkan hercules yang hebat tu..merasa la kalian anak beranak naik kapal terbang askar..hehehe..

what happens in mesir is kind of weird situation..well..anything yang melibatkan amerika dan israel will leads to ‘weirdo’ rite..mesir mempunyai back up yang kuat oleh ameriak/israel ni..sure atas kepentingan yang macam2 kita boleh spekulasikan..kalau tak, kenapa mesir sebagai sebuah negara islam, tidak menyebelahi palestin..?

obama sibuk cakap pasal keamanan dan amerika sebagai polis dunia..tapi haram jadah apa mereka nak kisah tentang lanun di somalia..?

israel tak sudah2 dengan hidup mereka yang tersendiri..yup..they are soooo genius even no one will turn them down..malaysia pun pernah sekali dulu mengibarkan bendera israel kan..

kekecohan di sudan..menjadikan amerika menyokong penuh kewujudan sudan selatan..memang itu tujuan mereka..memecah belahkan sebuah negara..

then tak kira apa yang jadik dengan julian assange..? oleh kerana dia mendedahkan kepincangan pentadbiran amerika dengan wikileaksnya, maka amerika dan israel sebagai tulang belakang sehabisnya cuba menjatuhkan beliau..huh..kalau julian assange mendedahkan dalam wikileaks tentang korea utara, russia, china dan segala macam tentang musuh amerika/israel, sudah tentu julian assange itu akan dapat hadiah nobel keamanan..

in mesir is a situation where an underground voice will brings another unnecessary voice..suara untuk meluahkan ketidak puasan hati tentang ekonomi di mesir telah membangkitkan lagi suara2 spekulator untuk ambil kesempatan dan menjatuhkan presiden hosni mubarak..it happens in malaysia dulu masa anwar kena pecat..those malays yang tak tau apa dan cuma dapat top up seorang sekeping, terus capai kayu dan buat rusuhan jalanan..

oh..jadik juga ketika kejatuhan saudara nizar..di mana DAP dan PKR lantang mengecam tindakan Sultan mengesahkan perlantikan saudara zambery sebagai MB baru..tapi..yang bodohnya..cuma bendera PAS yang bertindak liar dan sanggup menahan konvoi diraja..siap baring2 atas jalan lagi..baghal..jadik kuda tunggangan..dan selamanya akan jadik kuda tunggangan kepada parti lain walaupun satu meja..

hopefully apa yang jadik di mesir tidak akan berlaku di malaysia..we cant afford that to happen..if nak berlaku pun, biar dengan sebab yang sangat jelas dan terang..bukan tanpa sebab yang sempurna..kejap kata pasal ekonomi..kejap kata pasal keagamaan..kejap kata pasal ketidak puasan hati tentang golongan muda..something happens with a concrete reason..

still..saya berharap suasana di mesir akan kembali aman dan para pelajar dan rakyat kita boleh kembali ke sana meneruskan kehidupan seharian tanpa rasa takut..

kita tak boleh nak padam negara israel dan warganya yang jahat tu dari muka bumi..tapi kita boleh membuang ciri2 israel yang mungkin ada dalam diri kita walaupun tanpa kita sedari..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: