air ECPI anggun

i dont care..i believe it’s wrong even i’m not a pure physician..all are just basic..

dont read me..? ok..kita mulakan..

air ECPI merupakan satu air mineral yang telah dirawat dengan pelbagai cara sehingga sebotol air mineral itu menjadi RM8 bagi pembeli biasa dan RM5.80 bagi ahli..air ECPI juga dikatakan sangat bagus untuk kesihatan dan berupaya mencegah/mengurangkan penyakit di dalam badan..kira air kesihatan ah air ECPI ni..

there’s a report yang mengatakan air ECPI ni merupakan partikel yang lebih halus daripada air biasa..kira air ni sangat terbaik dari ladang (partikel lebih halus..? air bukan macam pasir ada gred..huhu)

my family do buy this product..saya tak pernah kisah sebab pada saya jika mereka percaya air tu memberi lebih kesihatan dan keyakinan pada mereka dan mereka mampu, so why not rite..? sama macam kita pakai baju..kalau kita tak yakin pakai baju ADITAS untuk pergi interview, so kita beli dan pakai ADIDAS yang original..both function the same but the feeling to wear it is different..

saya pernah cakap yang saya tak percaya langsung air ni..but when u argue with old people..it’s not right if u want to win it by hook or by crook..so let them be selagi mereka rasa yang air tu dapat memuaskan hati mereka untuk hidup seharian..saya beranggapan seperti orang sakit pening makan panadol..so mereka lebih yakin panadol akan buat hilang pening..

then recently..im sure a bit behind but thanks to my cat yang cuba nak masuk dalam kotak air ECPI tu untuk tidur..

cubaan kucing saya nak masuk dalam kotak, menjadikan kotak tu berpusing pusing dan saya terperasan ada satu equation yang pada saya tak masuk dek akal..

pada kotak tu ada tertulis persamaan,

E=mc2=hf

saya macam..wtf..?? mana sama!! takkan boleh sama!! takkan selamanya boleh sama!!!

E=mc2 merupakan rumus yang dicipta oleh Einstein yang merujuk kepada tenaga nuklear..

e=hf merupakan rumus untuk merujuk kepada tenaga dalam keadaan rehat or something like that..dan bukan Einstein yang cipta setau saya..

yeah..i know..my explanation cannot be taken anywhere sebab memang saya tak praktis fizik dalam kehidupan..i encourage people to ask the real physician..cuma..sebagai manusia yang belajar, basic tu masih sama, E=mc2=hf merupakan satu persamaan yang salah dan sangat tidak berkaitan..!

again..E=e..?? damn..sungguh tiada kaitan ok..as i said earlier..im no physician but u can refer any other physician out there yang boleh terangkan dengan sangat detail..tapi jangan tanya pengasas ECPI ni, Prof Dr Amir Hamzah yang dapat Dr nya di Universiti berbayar Colombo yang orang tak lulus SPM pun boleh jadik Dr..pergi carik lecturer fizik di mana2 IPTA..sure mereka dapat menerangkan dengan berkesan..

lagipun Dr Amir Hamzah bukan seorang ahli fizik..sama lah mcam pengasas ubat2 komersial yang berkeliaran kat muka bumi ni..banyaknya bukan Dr pun..kalau ada Dr pun jika kita semak balik, orang2 tersebut pernah pergi kursus perubatan alternatif sahaja..shit..kursus apa yang sampai boleh bagi Dr kat orang..?

im not sure how majlis perubatan boleh meluluskan equation ni or even the product itself..konon2 air tu sangat hebat di mana ada kuasa magnetik putaran alam 30000 kili super saiya agaknya yang memungkinkan untuk kita guna equation yang pelbagai..

saya tak rasa air ECPI ni ada pelbagai tenaga (termasuk tenaga nuklear??) yang boleh kita banggakan dan kita mencantumkan dua equation yang berbeza..kenapa takde orang tegur PROF DR Amir Hamzah tentang ini..? ataupun..kenapa beliau sendiri tidak bertanya sedangkan beliau bukan physician yang tulen..?

ataupun..ada sesuatu yang saya masih tak tau..? lepas ni saya akan goggle tentang persamaan E=mc2 dan e=hf..saya masih pasti..E=mc2=hf tidak boleh wujud..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: