bengang betul!

ok..bayangkan..

jalan ada 2 lane pergi..2 lane balik..
kita drive steady..kereta meluncur 90km/j di lorong kanan..

tiba2 ada kereta di depan yang memang bawak perlahan nak mati..kalau mati hidup semula pun, tetap bawak perlahan macam tu..

saya decide nak potong kiri..tapi tiba rasa macam malas..so just cucuk je lah dia suruh di pergi lorong kiri..

dia buat dekkk je!!! saya slowkan kereta..kemudian tekan minyak kuat sikit sampai betul2 kat belakang kereta dia..

dia buat dekkkkkk lagi..

lama pulak tu..adalah dekat 5 6 minit..kita ada momentum laju tapi orang depan kita bawak macam haram..masih tak terasa nak potong kiri..saya ikut je lah belakang dia..

sekali tiba2 sampai satu persimpangan susur ke kiri..tiba tiba kereta tu daripada lane kanan..terus pergi ke lane kiri dengan laju..kemudian terus je dia keluar susur kiri tu..

bodohhhhh!!!!

dah tau nak memang nak masuk susur kiri..bawak kiri je boleh tak..? kenapa nak bawak kat lorong kanan lepas tu menyusahkan orang lain..?? pastu muka buat2 kering je ingat cool la tu..dia dah nak sampai tumah dia la kot dah masuk susur kiri tu..kita ni ada jauh lagi perjalanan..

mana dia dapat lesen entah..

patut kita harus ada peraturan jangan kurang daripada kelajuan yang ditetapkan bila berada di lorong kanan..

huh..!

jumpa lagi kereta tu..tunggulah nasib dia nanti..

10 responses to this post.

  1. Posted by KakNik on Januari 17, 2011 at 4:03 pm

    Hoho..bab2 selow kt lorong kanan ni memang bengang!! pernah jugk ade pglaman macm ni..blik rumah hangin satu badan je rs..mrh punya psl..ehehe

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Januari 17, 2011 at 4:15 pm

      rasanya suma org mmg ada pengalaman sakit ati mcm ni..mmg sangat sakit ati..sungguh mementingkan diri sendir!

      Balas

  2. dia dulu kecik2 slalu kena seksa agaknya..tu yg jd cmtu.😛

    Balas

  3. Posted by aadc on Januari 17, 2011 at 8:47 pm

    jgn laju2. time bujang dlu xpe.
    tunggang dgn cermat. ingat isteri tersayang. hehehe!

    Balas

  4. Posted by aku bukan isma aku akram on Januari 18, 2011 at 8:51 am

    ala…bukan ke tuan kete tuh keje kt sini gak ker..??aku kenal aku kenal…kalo jmp tuan kete tuh…ko back hand jer..cakp pesal bangang sgt bawak kete..dh la degree beli..lesen pun beli jugak ker..???hahhahaha…+_+

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Januari 18, 2011 at 10:35 am

      ahahaha..aku rasa macam tau siapa yg kau maksudkan tersebut..

      Balas

      • Posted by aku bukan isma aku akram on Januari 18, 2011 at 1:17 pm

        mcm mane ko kenal aku….aku bkn isma…name aku isam..main bdmntn kul 11..tp dlu zama dh amek court tuh..hampeh btol…

      • Posted by Cik on Januari 19, 2011 at 5:03 pm

        dah apa je la komen bdk isma ni…
        kang azam lempang ko plak…
        eh sape yg beli degree tu??
        bgtau aku..aku nk beli master la….^_^

  5. mmg ramai pemandu2 di malaysia ni yg selfish!!!!huhu
    jual ikan kat pasar la….jgn kat jalan…benci!!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: