10.10.10

nice date isn’t it~

1st of all want to congratz my dear cute fauzani with his husband now for their wedding on that very meaningful date..

congratz gak kat saudara yusop mat ali yang melangsungkan perkahwinannya pada tarikh yang sama..sori lah bro tak dapat datang..tapi saudara farhan hafetz ada datang..ok la kot kan..lu punya gay partner dulu2..hwahwha..

congratz jugak untuk semua manusia yang melangsungkan perkahwinan pada tarikh yang sama! actualy bukan setakat perkahwinan lah kan..pertunangan..kelahiran..ulangtahun..dan 1001 lagi occasion yang menggembirakan..congratz!

saya? 10.10.10? tidak ada apa2 maksud pun..berlalu seperti hari2 biasa..quite regret tak dapat pergi ke hulu selangor actualy tapi tidak apalah..just glad majlis fauzani itu berjalan dengan lancar..

salam takziah juga kepada saudara mara dah sahabat handai yang terlibat di dalam kemalangan ngeri melibatkan bas dan beberapa kenderaan lain itu..

tidak perlu menuding jari..bas ok..haiwey ok..pemandu tidak ada rekod kesalahan tapi mengapa masih berlaku..? adakah pengurusan yang terlalu mengejar trip..? adakah pemandu yang tiba2 rasa hendak memandu laju..? adakah ada pemandu lain yang menimbulkan sakit hati sang pemandu supaya menekan minyak..? adakah lampu xenon kenderaan lain yang silaukan mata..? pelbagai spekulasi dan kemungkinan boleh difikirkan tetapi percayalah kepada pihak polis dan pasukan doktor yang akan sama2 meyimpulkan punca kejadian yang tidak sepatutnya berlaku itu..

somehow, tidak semua mereka yang bergembira apabila tibanya tarikh keramat 10.10.10 itu..

kesimpulan mudah..? tarikh itu cuma sekadar tarikh..letaklah tarikh secantik 8.8.88 sekalipun..selagi kita cuma hidup untuk dunia semata mata..kita tidak akan gembira dengan apa yang kita ada sekarang..

cheers~

One response to this post.

  1. 10. 10 .10…nak kawin tarikh ni tapi mcm awl sgt..plus..sure rmai org buat majlis..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: