JKB

jentolak/jengkaut/jkb/whatever..

have u ever seen this thing..? saya biasanya panggil benda ni as jengking kerana rupanya yang lebih kurang..at least pada saya..benda ni sangat membantu..sangat kuat..teguh..gagah..tegap..boleh diharap..sangat mudah dikawal (kata drebar tu la)..dan sangat membantu dalam kehidupan construction di seluruh dunia..

ya..saya pun suka benda ni..

tapi..saya jadik TAK SUKA bila benda ni berada di atas jalan raya..dipandu seperti kereta di kala semua orang bersesak sesak nak pergi kerja!! jam 7.00 pagi..peak time semua orang keluar rumah untuk pergi kerja..n WTF benda ni boleh ada atas jalan jugak..? haruskah jengkaut ni dipasangkan turbo supaya lebih laju dan tak mengganggu lalu lintas..? oleh kerana dia sebijik, hampir satu kilometer dan kadang kala lebih, jem yang terjadik di belakangnya..

takleh nak salahkan drebar..dah boss dia yang suruh macam tu..”aku tak kisah macam mana..janji jam 8.00 kau ada kat site..faham tu..?” merupakan antara dialog yang keluar agaknya..

benda ni seharusnya bergerak di luar waktu peak time..bermula jam 8.30 contohnya..ataupun benda ni duduk atas lori..at least lori lebih laju..tak pun seharusnya ada peraturan ke what so ever yang boleh kawal ini barang daripada mengganggu lalu lintas yang sudah sedia kala sesak..

read me : IN PEAK TIME! outside peak time..i dont think it creates much a problem..boleh la dipandu ikut sesuka hati sampai nak buat wheelie pun takde hal punya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: