flotila gaza..

jahanam israel..

actualy..menyebut israel pun dah macam menyokong pembentukan negara mereka..mereka tidak ada negara..mereka semua pendatang haram..jahanam pendatang haram bumi arab itu!

cuma saya berasa kurang senang dengan bagaimana those bastards boleh sewenang wenangnya menyerang kapal seperti tak pernah ada rasa bersalah..it’s just the same bagi lanun2 yang menahan kapal untuk meminta tebusan tu..it’s all because of politics..dengan adanya politik, semua benda yang tidak betul..tentunya akan mendapat green light..

bagi kes flotila..saya kurang hendak menyalahkan kerakusan tentera pendatang haram yang biadap tu (i’ll never call israel as a country..please remind me of those..!) ya..mereka memang salah kerana gunakan kekerasan..gunakan senjata..gunakan segala kelengkapan ke atas orang awam..lagi2 di atas laut antarabangsa..mereka memang salah secara total..gilalah seorang manusia tu kalau tiba2 dia mempertahankan tindakan askar2 israel menembak dan membunuh orang yang datang atas nama perikemanusiaan..

cuma dari segi lainnya..

kita semua tahu siapa mereka yang bergelar israel di muka bumi ni..even saya rasa pasport kita pun dah ada cop yang kita tak mengiktiraf israel sebagai sebuah negara dan kita dilarang sama sekali melawat ke sana..tapi masalahnya..tidak semua negara yang tidak mengiktiraf israel..mesir contohnya..cuba bayangkan..jika mesir membuka pintu sempadannya untuk menyalurkan bantuan, adakah perlu kita bersusah payah menghantar bantuan melalui jalan laut..? adakah perlu rakyat palestin itu membuat beribu ribu lorong bawah tanah untuk seludup masuk keperluan..? jika negara mesir membuka laluan dan memberi bantuan, kes flotila tidak akan wujud..

ironiknya..mesir itu sebangsa dengan rakyat palestin..warga arab..beragama islam majoritinya..sebuah negara yang kaya..tapi sebaliknya yang terjadi..orang islam sendiri yang membunuh saudara sendiri..

semua orang kutuk pengebom berani mati yang bom orang ramai tidak mengira tempat..negara kita sendiri pun berpegang bahawa pengebom berani mati lebih membawa banyak keburukan daripada kebaikan..tapi adakah kita pernah dengar mana2 negara mengutuk mesir kerana seperti buta dan pekak terhadap apa yang berlaku kat negara jirannya tu..? adakah mana2 negara menekan mesir sehabis habisnya supaya membuka laluan berbanding menyuruh taliban dan al qaeda supaya berhenti merekrut pengebom berani mati..?

inilah sentimen yang dimainkan musuh2 islam supaya setiap negara akan takut dengan agam islam..bukan takut dengan kekuasaannya tapi takut kerana islam itu sebuah ajaran ekstrimis..kita juga mudah terpengaruh dengan menyiarkan berita2 pengebom berani mati di mana2 negara sekitar dunia..secara berangkai, orang agama lain juga melihat berita itu..kanak2 agama lain juga melihat berita itu..mereka2 yang cetek akal juga melihat berita yang sama..secara mudah..mereka cepat tanamkan bahawa ajaran islam merupakan ajaran yang ekstrim dan bahaya untuk dianuti..terus terang..propaganda yahudi telah berjaya dalam diam..lihat sahaja double standard yang diberikan kepada warga islam di beberapa negara sekarang..ya..kita mungkin sudah kalah..

kita kalah bukan kerana ajaran islam itu lemah..tapi kita kalah kerana ada duri dalam daging yang menghancurkan agama kita sendiri..sekali lagi saya tekankan bahawa kita, warga islam seluruh dunia, sebenarnya yang membunuh warga islam di palestin itu..kita juga yang membunuh mereka yang terkorban di dalam misi flotila..

sedar atau tidak..itulah hakikatnya..bagi kita di negara malaysia ini..nothing much that we can do..just teruskan berdoa dengan sepenuh hati jika bukan untuk menghancurkan israel, berdoalah supaya warga islam mesir..warga islam negara arab lain..dan warga islam seluruh dunia sedar bahawa ada kesilapan dalam diri kita yang mengakibatkan semua ini berlaku..

semoga mereka yang berada dalam misi flotila itu selamat pergi dan selamat kembali..yang terkorban..takziah diucapkan kepada ahli keluarga mereka..

3 responses to this post.

  1. *sigh* (huhu….this is actually comes out of my mouth after reading this…)

    selemah2 bantuan yg saya leh bagi adalah doa…sedih kan.. =(

    Balas

  2. Sedih…Hai..dunia..Takkan lah tak boleh nak hulurkan bantuan? Banyak negara maju, tapi bila bantuan and seize fire nak buat?

    *semoga Allah melindungi mereka yang lemah ini..Ameen.

    Balas

  3. opsss…typing error *cease fire
    hehe (=

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: