haii..bukan bukan..

eeiiiii….

jahat gila kamu..apa lagi yang kamu nak daripada dia..? dia bagi semua kat kamu kan..dia pun tak kacau kamu lagi kan..

so apa lagi..? bawak2 mengucap k..jangan asyik jaga tepi kain orang yang dah takde kaitan pun dengan kamu..seriusly takde kaitan now..

sudahlah k..live ur own life..n let her live hers..kamu sudah ada hidup baru tapi dia baru sahaja nak bertapak lepas semua yang terjadi..

please k..just remember..apa yang kita buat kat orang..lambat laun akan datang balik kat kita..kalau kita sayangkan diri kita..sayangkan family kita..so janganlah buat macam tu..setidak tidaknya, dia sentiasa doakan kebahagiaan kamu..tapi kamu..pernah ke doakan kebahagiaan dia..

tolonglah..dia tak pernah carik masalah pun dengan kamu..hanya kamu yang takut dengan bayang2 sendiri..

37 responses to this post.

  1. Posted by HYE on Mei 24, 2010 at 2:01 pm

    releks2 bro..
    bnda dlm penyiasatan lg,so biarkn jela.harap die gmbira dpt smua bnda2 tu.harap satu hari nnti die tau ap rsnye kalo HAK PERIBADI die org tau.what goes around comes around.Die penah ckp believe in karma,so she will face that sooner or later.xkena pd die,kena pd keturunan die.(tp still pelik cmne leh dpt bnda2 tu,hebatla..wujud jgk org yg seobsessed n physco itu)

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 24, 2010 at 2:30 pm

      uhh..sakit ati tau..sakit ati daripada dulu lagi..xsudah sudah..!

      Balas

      • Posted by haha on Mei 25, 2010 at 10:32 am

        sure dia xpernah kacau , xpernah carik masalah dengan orang lain? u tau semua cite dari A to Z? semua yang dia buat dia ceritakan pada u? if u as a friend nak backup ramai² jgn igt orang lain xde kawan utk backup orang teraniaya. u xtau ap sebenarnye yg dia buat, u n kawan² senang hati tambah dosa kutuk benda yang xbetul. u sekadar nampak benda yang depan mata, sekadar tau ap yang u dgr kat telinga, disebalik? hal sekecik kuman pon nak dicarik lelaki tu, hal besar? confirm la dicarik jugak kan. nasihat dari we all, jgn maen dgn api kecik. kecik² pon boleh jadi besar kalau siram dengan minyak kan.

        u pon sama azam. u pon pnh try nk retakkan hbgn orang kan? u sanggup call orang, bg cadangan, itu ini, u pon same. one day, u retakkan hbgn org, someday u ngn tunang u pon akn dpt benda sama. xpon, adik bradik u, cucu cicit u.

        plan untuk bernikah walau sehari itu u igt akan berjaya? kalau berjaya, tuhan tu maha agong, tuhan tu ada, even skrg pon tuhan tau ap yang we all tgh buat, and we all langsung xkisah sbb we all tau tuhan tau ap sebenarnya yang jadi.

        if btol dia xkacau laki orang, xkacau idup orang, buktikan. jgn cakap berapi, nnt someday terbeliak mata semua orang. baru sikit🙂

  2. Posted by HYE on Mei 24, 2010 at 2:34 pm

    uish jgn sakit2..nnti org yg kena tu lg sakit…” think +ve in everything k “

    Balas

  3. ape ni citer sedih..lagu pon sedih..waaaaa…

    Balas

  4. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 11:37 am

    to haha…kalo ko ada sgt bukti yg ex gf tu kaco laki tu ap buktinya??
    ko tau ke sape call sape dulu??
    ko ty x bf kwn ko tu die call ex die or ex die call die SELAMA ini??sapa crik sape skrg ni???
    n kalo mereka berhubung ap je yg diorg borakkn kwn ko tau ke??
    if berani ko pg crik ex gf kpd bf bru kwn ko tu..jmpa kn smua mereka ber3..then bru ko tau sape btul n sape slh..

    Balas

  5. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 11:38 am

    on that day ko jgn terkejut kalo slama ni laki tu yg start smuanya…
    ex gf tu xpnah skali pon kaco kwn korg tu…xpnah START msg or email smua n kwn2 ex gf tu xpnh kaco korg smua n kwn korg..n knpa korg nk kaco die plak??ap slh die pd korg?? if kwn korg xpuas hati dgn die ..suh die ckp sndri..jgn pg call kwn kpd ex gf tu n luah perasaan..sdgkn kwn korg tu xpnh rpt pon dgn laki a.k.a kwn kpd ex gf tu..
    knapa kwn korg tu asik nk sbuk amik tau psal ex gf bf die skrg??ex gf tu dh tuko no baru pon,kwn korg still nk msg die lg..even smpai email opis pon kwn ko tu crik die..

    Balas

  6. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 11:38 am

    die dh buat smua nk jauhkn diri..tp knapa kwn korg tu crik die lg..ap kwn ko rs pd bf die tu hak die..kamu bckp soal hati..tp ty bf kwn korg tu ad ke smpai skrg ni ex gf die tu suh balik smula pd die…or slama diorg call SBLN SEKALI tu,ex gf die hanya nasihat suh jaga hbgn mereka ber2..korg pnah ty ??pnah tau??n korg smua tau ke SEJ kwn korg tu dr dulu dulu n smpai skrg n apa die dh buat pd diri die n pd bf bru die??korg patut ty bf kwn korg tu smuanya..bkn dgr apa kwn korg ckp,sb kbykknnye die asume je..die xde bukti..korg pon xde bukti ex gf die kaco bf die n nk die balik..

    Balas

  7. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 11:38 am

    yg thn lepas tu thn lepas..jgn ingat kalo kita cterkn bnda tu hari ni..bnda tu sbrnya jd pd hari ni..kalo sbnrnya bnda tu cter psal thn lepas n dcterkn pd harini,itu adlh lepas..korg wat la ap pon,smua akan kena kat korg balik..tp korg sape nk buat smua ni??ex gf die ad usik korg??kwn2 ex gf tu ad usik korg??so apa hak korg??kalo xde kaitan jgn masuk cmpur…

    Balas

  8. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 11:51 am

    korg rs itu ke cara tebraik jatuhkn org dgn mugut org?? n korg rs apa yg kwn korg tu cter smua nya 100%..korg pnah tau ke cter org yg korg nk aniaya tu?? cter ni libatkn 3 org,so dgr dr ketiga2 mereka..bknnya nk dgr kwn korg je hanya krn die kwn korg…kan tu penilaian berat sblh..skrg ni sape yg melampau ex gf kpd bf kwn korg or korg skrg ni..smpai nk masuk cmpur private life org?? kwn2 die ad buat gitu pd kwn korg?? kalo org xbuat apa2 pd kwn korg,knpa korg nk bls bg pihak die…die bgtau bf die yg smua ni korg yg buat..die xde nk tggjwb pon dkat bf die..so knpa korg melenting??

    Balas

  9. Posted by AzamHassan on Mei 25, 2010 at 11:52 am

    we all..?? u ramai ke..? what is the point u ramai2 nak attack dia sorang..? dia ada masalah dgn U ALL ke..? dia ada cuba2 nak kacau hubungan antara U ALL ke..?

    for me simple..u dont know much about this issue..

    im sorry but u r referring to other persona when u said “u pon sama azam. u pon pnh try nk retakkan hbgn orang kan. u sanggup call orang, bg cadangan, itu ini, u pon same.”

    when u r referring to wrong people..enough to said that u dont know the whole story..im sorry..i never do that in my entire life..n if u say i do, who say it to u..? may i know coz it might be something that i do but mis interprete by others =)

    so re-check ur colleague back..re-check with whom u r talking to and most importantly..re-check with the girl herself..? boleh x..? get her view before u jatuhkan hukuman kat sapa2..get her opinion before u cakap kawan u tu yang teraniaya..i do think it’s not only her yg teraniaya..

    please..i do mean all my words here..n it’s not worth to talk to all of u coz u dont know all story..yeah..tuhan tu maha kuasa..but if it’s still going like this..tak perlu nak sentuh pasal soal keagamaan pun, u’ve partially wrong on the technical side itself..got it..?

    please..re-check and get a point of view from every edge..

    yes..i do know from A to Z..n i do believe u should know the story on 2008..2009..n 2010 before u said much about this issue =)

    Balas

  10. cite apa nh?
    hehe. sibuk~

    Balas

  11. Posted by haha on Mei 25, 2010 at 2:35 pm

    nak trace msg apa yang ditulis sebijik & data call pon boleh🙂.

    Balas

  12. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 4:15 pm

    kalo btul la sgt yg korg leh trace tu bagusla..tp betul ke ap yg korg trace tu mcm korg pk kan..
    kalo dh leh tau data call bagusla,sure korg tau sape paling byk call sape recently n starting this year kn or even dr thn lepas..so knapa nk mgamuk kat ex gf die..knapa x g serang bf kwn korg tu..die yg call n vc ex gf die time awek die xde dpn mata..kwn ke kalo smpai nk video call n request tah pape??
    korg smua xkenal bf die.bf kwn korg bkn jenis yg suka meningglkn bhn bukti.ty kwn korg dulu, bf die slalu clear log hp..knapa??kalo rs ex die hnya kwn,knapa nk clearkn,rs berslh ke??knpa nk rs bslh kalo btul kwn?xkn call kwn2 yg lain die nk clear log..so knapa??

    Balas

  13. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 4:15 pm

    mmg korg xjmpa msg bf die,sb die lebih suka ckp n vc dr msg,sb die tau nnti adanya org2 mcm korg yg gunakan smua tu tuk kenakn die balik.
    apa org rs pd kita,kita xle kawal.TAPI kawal org yg dkat dgn kita n yg kita syg.suh kwn korg kawal bf die spy xcall ex die bile kwn korg xde,nk call,call je dpn kwn korg n jgn VC lg…kalo kwn xperlu nk vc2 n suh lebih2.kawal tu dulu k..kalo ex gf die xdepon,die akan crik lain jgk.dulu masa zmn blaja kat u pon,bnda ni pnah jd.u should know bf die dulu, b4 nk tuduh ex die pape..
    igat jgn buka pekung org nnti pekung kwn korg sndri korg xterjg..apa sej silam org tu bknhak korg nk hukum n jaja..igat kwn korg pon ad sej die sndr,so to be fair hukum la die skali..

    Balas

  14. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 4:18 pm

    korg nk kami dgr cter pihak korg,then u guys also should do the same..dgr story kami..bru fair..korg hack private ex gf die HANYA lepas korg dgr ckp ckp kwn korg tu..ad korg dgr dulu ckp ex die n bf kwn korg?? so knapa nk ckp psal karma smua..nk btindak biar kalo korg btul2 di phak benar n orgyg korg hukum tu btul2 slh..jgn sb yg disana kwn korg n sorg lg bf kpd kwn korg,so krn xde pilihan ex die yg JAUH ni korg palitkn smua kesalahan..sesama kaum pon korg nk gado,sb laki plak tu..

    Balas

  15. Posted by HYE on Mei 25, 2010 at 4:21 pm

    apa yg kami nmpk,skrg ni salahnya pd bf kwn korg tu,sb xclearkn smua bnda once n for all..kalo kwn buat mcm kwn..jgn ckp kwn tp lagak mcm bkn kwn..n kwn korg pon try percaya pd bf die,xrugi ap pon.skrg diorg still bf n gf kn..so ap probnye,dr last year smpai this year bf kwn korg kwn ngan ex gf die,tp still couple dgn kwn korg kn,so xde ap pon..n knapa korg nk bertindak smpai mceroboh privasi org..
    skrg mgkin way more better dr last year,sb sbln skali je cntact..so ad improvementkn..jgn harapkn perubahan yg mendadak..bg masa.even kwn korg tu pon bru nk berubah dr prgai zmn silam die..pd diri sdri leh plak bg masa n ckp tggu ikhlas n ready..n why x bg smua tu pd bf sndri..kalo btul kwn korg syg bf die,just put a lot more trust on him n jgn hukum org lain.

    Balas

  16. Posted by AzamHassan on Mei 25, 2010 at 5:03 pm

    haha : it’s not about tracing the data..it’s not about proudly know the data call..but it’s all about kenapa mesti nak buat semua tu sedangkan the whole real story u tak berapa nak tahu..u cuma judge someone by apa cerita yg u dgr..

    u said to me yg saya judge “benda yang depan mata, sekadar tau ap yang u dgr kat telinga”..tp seems like u yang judge macam tu sebenarnya..i do look all aspect before saying something..n i do know what others party really doing before i know what is going on..

    jangan tengok perkara yang 2 3 tahun lepas untuk meet benda yang sama untuk tahun ni..it’ll never be the same for you to make it as a basis of ur judgement tu..

    again i ask u to ask all other party about this issue..if u dah boleh trace all call..all message so why u dont ask her directly..? ask her at least to know her opinion..or at least to CONFIRM what ur fren said tu sumanya betul..

    remember..it’s not about tracing and know all the data..i know it’s wrong for someone to do that..it’s kind of breaking the policy la kot kan..u all lebih tahu la rasanya..but that’s not the issue..the issue is how far u can say that ur fren tu 100% betul dan teraniaya selagi u tak dapat cerita yang sebenar daripada semua pihak yang terlibat..

    i know..u all ni ramai..so perasaan takut tu mungkin takde..even korang rasa seronok kot buat macam ni..sedangkan still..u should tackle the main issue..kenapa korang judge semua perkara without knowing the real deal behind all of those..?

    read all here with open hearts please..3 parties now..ur fren, my fren and that guy..try synchronize semua cerita about all of them..orait..? ^^

    Balas

  17. Posted by ponorogo on Mei 25, 2010 at 5:05 pm

    semakin panas…semakin panas…

    Balas

  18. Posted by haha on Mei 25, 2010 at 8:38 pm

    trace the msg, then we will know, who always said “i miss you”, who text her/his friend saying “contact sekali je seminggu” instead telling all of you “sebulan sekali”.. who always ask help from whom.. we’re not saying that girl is the only one who prefer to ruin other’s life.. this is not 2 or 3 years ago matter, it always happen, every day or couple of day.. investigate to make sure our friend will not being fooled by stupid person who pretend to be good at others but the truth is?

    who will get benefit from all of this?it depends on the person.. even i do believe that our friend will get many benefit from this.. god knows what will happen next.. even though “si anu” always received an advice from her/his friend “do not text or call you ex again / no need to mail / biar kan je dieorg wat hal sendiri”, he/she didn’t listen to that advice, why ? u give a reason “kalo ak biar nnt blagak plak minah tu”, see ?

    yes, we do know every person have their own story .. we didn’t tell other what the story is all about.. our friends didn’t say anything in fb, even she did closed her blog, didn’t tell it anyone, professional style because it is a personal problem. but people like him/her, saying it loud, tell everyone .. can u see here?

    like u said, that guy also call & make a video call, so? we can see it clearly here, that guy also should be blamed, he’s not being honest with his new gf.. we investigate all of this to make it clear, and our conclusion, yeah, we don’t think we should let all of you know.

    just, u may clap your hands if you win, and we will “tadah tangan” tu god ask for help. we will not give 3 or 4 comment at 1 time. 1 is enough to let we know what we want. no hard feelings🙂 lala`

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 26, 2010 at 9:22 am

      the frequencies is not an object 4 u to show it here..seminggu sekali tu betul..sebulan sekali tu pun betul..tapi siapa yang kontek siapa tu yg kita kena tengok gak kan..n benda yg kita kena tgk gak adalah bila benda tu suma berlaku..1st maybe hari2 utk sort out all problem..then mybe 2 3 ari sekali..then mybe seminggu sekali..then mybe sebulan sekali..

      what she said in any text msg as u quote there also does not reflects what is happening recently..dulu tu mungkin ye la kan..tp sekarang recently..rasanya takde lagi macam tu kan..? what happens on last year doesnt reflects what is really happens nowadays u know..his ex never ever call him as u might want to say that my fren tu ‘gedik’ or ‘gatal’ nak kacau relationship org..i do say no in that case..most probably bila gf dia xde depan mata gak..dia akan call/vc his ex..why not dia call/vc his gf now..

      i know some of u lekatkan title yg my fren tu sort of “perampas” or “peruntuh rumah tangga org” or apa2 je lah yg berbunyik jahat, hehe..but u 2 admit that it’s not her to be blame kan..when her relationship is falling down, she’s try to build it again..it’s normal rite..tp bila sumanya dah takleh selamat lagi..she’s backing off slowly..yes..i do mean slowly..6 7 years of relationship then u want forget all completely within several month..might be quite hard for her u know..for u maybe ok but not for her..

      there’s no winner here..4 me..i just want u to ensure that all data u get showing the real issue..what u might read or have doesnt reflects what she thought..or what story that u hear on ur side doesnt mean it’s the truth..yes..u r backing ur fren..but it surely does not mean that u should ‘kill’ other people..if u want to back ur fren..so back her by make sure that dia jaga her bf tu betul2..put a trust on him..n on ur side..should know the real story among them..

      im suprised that there is someone who follows my blogs n soo alert as they know what this post is all about..i do mean all i wrote in my post so when i said “dia xkacau kamu” i do believe it’s true..coz it’s not her to steal all data kalau nak kata dia ni kacau ur fren tu la..but u can see it’s otherwise..u too can see that kenapa tiba2 semua ni timbul sedangkan perkara ni terjadik dah lama..kalau betul2 nak kacau relationship org, there’s much more to do sejak dulu lg..but why when my fren tu back off (remember, slowly) this issue timbul balik..does ur fren always cakap yg my fren tu sebilang masa cuba rampas bf dia..? or her bf yg masih xleh lupakan his ex..? or maybe..his gf yg x layan macam mana his ex layan dulu..? lots of other thing to know kan..

      again..if u want to help..coz ur friend is kind of teraniaya, so give a hand by meeting all those people..clear it out once n for all..u know ur part..she has her part..that guy also has his own part..jgn cakap pasal ‘profesionalism’ coz its not my fren yg panggil her opponent ‘bitch’ or ‘bimbo’ or else and let others in the world know it..n my fren tak bagitau semua orang pun pasal ni..ur fren has all of u..but she also has her own circle rite..so a private msg does not count as telling all people..

      this post gets much attention coz u know what this post is all about..this is not the 1st “luahan perasaan” in my blog..we dont say names here..we dont say anything what is really happening..but now everybody knows..n c who commented it😛

      Balas

  19. Posted by HYE on Mei 26, 2010 at 8:48 am

    1. “u tau semua cite dari A to Z? semua yang dia buat dia ceritakan pada u? u xtau ap sebenarnye yg dia buat, u n kawan² senang hati tambah dosa kutuk benda yang xbetul.” korg tau ke cter A-Z?? penah korg ty cter dr pihak kwn kami n pihak bf die?? takat cter yg 1/3 dr keseluruhan tu xckup kuat n majoriti la.kami tau kami xtau cter pihak kwn korg, sb tu kami xwat tindak yg ikut perasaan je.kalo xtau cter penuh better korg back off je.DOSA?? yg korg wat ni xdosa ke?? kwn ak ad wat pape pd korg ke yg korg nk kaco die?? jgn ckp psal dosa pahala kat sini k.skrg ni smua sama je,korg pon dosa sb kutuk kwn kami tanpa ty cter pihak die.n kami pon xtau cter pihak kwn korg.TAPI kami xbertindak diluarkawal n bertndakikut perasaan.

    2. “u sekadar nampak benda yang depan mata, sekadar tau ap yang u dgr kat telinga, disebalik?”
    kami rs benda ini pon sesuai tuk korg,jimat xperlu kami buat ayat baru.so kalo korg hanya dgr dr cter kwn korg je,better hentikan jela benda ni sblm benda ni hanya akan merugikan perhbgn kwn korg n bf die.n jgn nnti rncgan diorg nk kawin june 2011 tu tergendala sb perbuatan korg ni.

    3.”nasihat dari we all, jgn maen dgn api kecik. kecik² pon boleh jadi besar kalau siram dengan minyak kan.” kami rs korg yg start api tu,rsnye dr end MARCH 2010 – 20 MEI 2010 mereka ber2 dh clearkn smuanye.kalo bukti yg korg dpt SBLM tarikh tu btter korg xyah gunala sb dh xpired.kalo nk cter psal yg dulu2 tu,baik korg korek cter psal kwn korg dr zmn die blaja lg.jgn sb die kwn korg,korg jd berat sblh.kami xwat pape pd die mcm korg wat ni.biarkn diorg setel ber3.n yg kami pasti start MARCH 2010 – 20MEI2010.kalo korg ad bukti diorg call EVERY WEEK n EVERY DAY n msg HARI2 dr tarikh tu,so buktikan..buat benda mcm ini korg berani,so knapa x pg tunjukkn bukti tu pd kwn kami tu,korg ad email n hp die kn,so sila taburkn bukti2 dr tarikh2 berkenaan.kalo yg sblm2 tu hanyala sej.korg ni bertndak spt diorg dh putus je.jgn sb perbuatan korg ni plak diorg pecahbelah n gado tiap2 mlm.

    4.”u pon sama azam. u pon pnh try nk retakkan hbgn orang kan? u sanggup call orang, bg cadangan, itu ini, u pon same. one day, u retakkan hbgn org, someday u ngn tunang u pon akn dpt benda sama. xpon, adik bradik u, cucu cicit u.” haii..kata dah 100% tau,tp cmne leh slh org ni.mcm ad lack dictu.korg xkn tau 100% kalo xty ap sbrnya jd dr phak kwn kami n bf die sndri.bf die ngaku ke ex die kaco die?or kwn korg je terasa? ckp psal hbgn,korg nasihat je kwn korg tu spya caya pd sebuah pershbtan n percaya pd bf sndri.jgn pk smua nk -ve.retakkan bhgn??kwn korg tu sblm ni pon retakkn hbgn die sndr.dlm ms ad someone still ad hbgn dgn bf bru die skrg.kalo xnk kami ungkit yg lepas,so better korg apply benda yg sama.sb skrg ni korg sdg buat ap yg korg xnk kami buat.adil ke??psal lelaki yg call n rtakkn hbgn tu,korg kena dig lg sape die.n kalo korg ktuk2 lelaki tu,kwn korg sndri yg call laki tu luah prsaan n mtk tlg.sdg kn sblm tu kwn korg tu tabur fitnah pd laki tu,n now crik balik laki tu.

    5.”plan untuk bernikah walau sehari itu u igt akan berjaya? kalau berjaya, tuhan tu maha agong, tuhan tu ada, even skrg pon tuhan tau ap yang we all tgh buat, and we all langsung xkisah sbb we all tau tuhan tau ap sebenarnya yang jadi.” korg tau x kwn korg tu nk kawin bln JUNE 2011? jgn nnti sb ni bf die lari plak,sb slama ni ok je diorg tp start korg melampaui batas ni,smua jd tmbh teruk.ckp psal ALLAH,kalo korg yakin pd ALLAH tu wujud,korg patut serahkn pada ALLAH tuk mghukum sapa yg slh.korg sapa yg nk buat smua ni?? ALLAH je tau sape btul sape slh.jgn mhukum sesama manusia,korg sndri ad slh korg dlm hidup.kwn korg tu pon ad slh dlm hidup die seharian,even kami n kwn kami pon ad.TP kami xwat smua ni.kami biarkn masa betulkan smuanya.n kami nasihatkn korg yakin dgn ALLAH swt dan biarkn DIA yg aturkan segala.ckp psal nikah n kawin,diorg ber2 kawin pon blom tntu lg tu penamat segalanya tp mmg kami slalu suruh diorg kawin cpt2 sb kwn korg tu ad mslh percaya pd bf sndr..sec umum kita nmpk zmn skrg,masa kwin ckp tu la jodoh,tp bape thn lepas kawin,cerai.so? selagi kita xmati kita xtau smua yg btul n terbaik tuk kita.

    6.”if btol dia xkacau laki orang, xkacau idup orang, buktikan. jgn cakap berapi, nnt someday terbeliak mata semua orang. baru sikit” buktikan die kaco kwn korg??xde kn..buktikn die kaco bf kwn korg dr end MARCH 2010 smpai 20MEI2010.berapi?? skrg ni korg yg start api tu,baik korg pdm kn.korg bncng dgn kwn korg tu btul ke die nk smua ni.jgn nnti korg bntdk ikut akal korg tp yg sakit die jgk.jgn nnti kwn korg sakit pening then bf die call kwn kami mgadu psal smua ni mcm kelmarin.korg jgn bg peyebab tuk mereka berhbg.kalo korg rs sebarkn bukti2 tu akan selesaikn smua ni n tutup kes ni,baik korg pk jauh lagi.betulke penamat or hanya permulaan sesuatu yg akan diluar kawalan nnti.igat kwn korg puyer kisah n cter lebih lebih hebat n byk dr ap korg jmpa psal kwn kami tu.n bf die pon ad kisah die sndri.so pk dulu k.jgn nnti sbkn perbuatan korg,kwn korg n bf die plak yg tension sb perbuatan korg yg diorg ber2 xpnah suruh n nak pon.

    7.”we didn’t tell other what the story is all about.. our friends didn’t say anything in fb, even she did closed her blog, didn’t tell it anyone, professional style because it is a personal problem” our frienz xckp apa2 dkat fb??sure ke??status2 yg mcm byk mslh tu bkn ke??status in relationship dgn seseorg lelaki bkn bf sndr tu ap? abis kwn korg xpublish ke cter2 tu dlm blog die??die delete blog die baru2 ni kn..isunya skrg kwn korg pon sama jgk cter psal kwn kami every week.bezanya samada dlm fb or dlm blog.still motif yg sama.tp nasib kwn kami xbg B**CH word mcm kwn korg or ad pgglan2 lain lg.sdgkn kwn kami reply ap yg kwn korg tu buat n kutuk2 die.PROFESSIONAL??korg skrg ni buat bnda yg professional ke dgn hack personal org??n bertindak bg phak kwn korg ni.ini personal mereka so biar mereka handle ber3.

    smua yg korg tuduh kwn kami buat tu,kwn korg pon buat jgk.ckp psal publish sec umum,kwn korg pon sama jgk.nk lebih bagus,kira kuantiti sape lebih byk publish bnda2 tu sec umum xkirala samada dlm blog or dlm fb.apa yg dicter sec prvate dgn rkan2 tu xle nk amik kira,sb kwn korg pon cter dgn korg smua n even ngadu dgn kwn kami.hanya krn kwn2 die dpn mata tu die xde prvate msg.blog tu knapa tetiba je nk tutup??sb nk jdkn point skrg??so kes tutup blog n cter psal kwn kami yg baru je xsmpai sbln tu leh korg jdkn point tuk korg,tp perubahan kwn kami dr end march tu korg xnk plak amik kira.

    nasihat kami sec umum ..Ingat n yakinla pada ALLAH..biarkan ALLAH menghukum semuanya n pada siapa yang salah.kita takkan tahu semuanya,hanya ALLAH je yg tahu.so kalo ko yakin ALLAH tau apa kamu buat then serahkan pd ALLAH.doa je tuk kebahagiaan kwn korg n psgn die.doakn rncgan diorg nk kawin JUNE 2011 tu dipermudahkan.pape pon tggu akhirat je k.benda ni semua ada salah and semua ada betul. Fikir jgk kesan ap perbuatan yg korg nk amik kpd kwn n psgn die drp kesan pd kwn kami yg jauh ni.korg yg mula smua huru hara ni.kesian kwn korg tiap2 mlm bncng psal perbuatan korg ni.

    Balas

  20. Posted by haha on Mei 26, 2010 at 9:14 am

    haha. whatever. sape yang melenting skrg. :))

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 26, 2010 at 9:59 am

      haha..melenting ek..tak lah..org tanya saya jawab..org cerita benda yang rasa tak betul, saya balas..tu je..^^

      Balas

      • Posted by haha on Mei 26, 2010 at 4:31 pm

        la, HYE tu awak u la encik azam rupanya.. i’m not telling u yang melenting, tapi u yang jawab.. it’s ok, it’s pk🙂

  21. Posted by HYE on Mei 26, 2010 at 9:54 am

    🙂
    kami xpenah melenting sb tu kami xamik jalan yg so called xperfessional bile mgodam hak peribadi org..if korg rs korg xmelenting then jaw soklan ini :

    1. KENAPA ceroboh fb dan email kwn kami tu??

    2. APA BUKTI dr march smpai mei yg korg guna pakai sehingga korg snggup ganggu private life kwn kami yang kamu anggap tindakan yg sangat2 baik n sgt sgt sgt professional.adakah hanya kerana cter kwn korg yg sgt luput ditelan masa itu?

    3.KENAPA SBLM KES CEROBOH PRIVASI ORG,kwn korg ad je blog die.n KNAPA baru2 ni bru nk delete blog die??kebetulan kah??or rancangan??

    4.paling penting soalan ini..APA KAITAN KORG DLM KES INI SMPAI NK BERTINDAK SEJAUH INI TNPA MMBERANIKAN DIRI MENUNJUKKAN RUPA SPT BERANINYA TNDAKAN MEGANGGU PERIBADI ORG??

    5. u ALL semua ni dh mintak ke izin kwn korg n bf die nk buat smua ni??xsusahkn diorg ke kalo U ALL buat tndakn yg benar ini?? ke benar di mata n hati korg je tp kwn korg n bf die bertekak tiap mlm.salahkan kami n kwn kami ap pon.tp skrg terbukti sape yg dh melampaui batas.kalo nk protes or bising2 korg wat sesama korg n dlm circle sndr..xperlu beyond kawaln korg.

    korg mmg xrs salah pon wat smua ni..tp kalo korg sedar korg dh melampau n terlebih2 dlm hal mereka ber3 lebih dr mereka sndri,u all should apologize kpd mereka yg U ALL aniaya.sb korgkn bkn jenis aniaya org kn.korg yakin ALLAH itu wujud kn.

    so better U ALL stop komen bg pihak die yg tah2 die sndri xpenah sokong ap korg buat.korg kwn die tp jgn sb korg die plak pening pala.
    WE dr SELATAN ini x penah mula kan apa2 pon..everythng kami setel dlm group kami sndri.so u ALL patut do the same la.nasib dan bantu org dpn mata tu dulu k n bf die.kn lebih snang.sb skrg korg utamakan mereka ber2.so bantu mereka jd lebih lebih bahagia k.kalo hbgn diorg ber2 dh kuat,INSYALLAH korg xperlu takut psal kami yg jauhhhhhhhhhh ni dtg mganggu nnti.

    p/s = bayangkan kwn korg tu kami buat bnda sama,sure korg ckp kami slh jgk kn.skrg kami xbuat ap pon korg ckp kami slh.well head up n look around..chill🙂

    Balas

  22. Posted by muahaha on Mei 26, 2010 at 1:34 pm

    ala, korang cakap pon gaya macam on behalf kononnya, mcm cakap bg pihak kawan, tp style berkobar² comment tu, macam bukan bg pihak kawan je.. like us, relax🙂 komen? blog is for public, suka hatilah nak komen. blog tutup? kenapa? berminat ke nak tgk blog orang tu? lain kali terus terang la nak baca blog. apologize? no need to sebab punca dia dari siapa jugak🙂 cakap la nak cakap ap, we all prefer taip pendek² sudah, buat penat je, sampai kan xbaca habis pon comment berjela² tu, xde point ap pon dlm tu.. nk defend? defend la diri.. we don’t care who are u & u & u, we’re helping our friend.. either it is unethical or not, that’s the advantages that we have but u don’t, yeah!

    lalalala`

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 26, 2010 at 3:05 pm

      haa ye lah..we are helping our friend gak..so fair la k..

      tp kalau ada masa baca2 la jugak comment2 yg ada..coz ada juga sikit pandangan kami dalam tu untuk isu ni..

      cheers~🙂

      Balas

  23. Posted by HYE on Mei 26, 2010 at 2:56 pm

    ~~ korg and kami sama je..so muahaha kat korg jgk ~~
    yg paling awal berkobar2 adlh korg..siap nk masuk private life org..so sape over skrg ni..
    pusingla smua perkara,tu jela kalo xde point..n berbangga la lyn sesama manusia mcm ni.
    kita smua bkn hidup smpai esok..lama lg..byk tahun lagi..just beringat jela..
    just kalo betulla korg nk tlg kwn korg,harap die xgado la ngn bf die tiap2 mlm sb perangai korg yg mcm nk menolong psgn ber2 di kl tu,tp bf die sndri xpenah setuju lgsung ap korg buat ni.korg sndri pon merosakkn bhgn diorg.
    RELAX ke korg?? relax la sgt kn smpai nk sbuk masuk fb org.lalalal ~~
    nk masuk ckp jela.request jela add as a friend tu🙂
    kami xkisah pon kwn korg tu nk tutup blog ke..nk sorok cter silam ke ap ke..nk sorok bf pon kami xheran.kalo dh tutp kami xterhegeh pon nk korek.xmcm ad sesetgh manusia la kot kn,xde n xle dpt,sbuk gigil buang masa crik smpai dpt..gigih gigih..~~
    (kata dulang paku serpih,kata org korg yg lebih2)

    Tunggu jela apa ALLAH swt nk buat kat kita semua~~

    Balas

  24. Posted by salam on Mei 26, 2010 at 3:07 pm

    “”blog is for public, suka hatilah nak komen “”— U ALL , Fb tu bkn tuk public ke??

    “”either it is unethical or not””—- yang sorg ckp kwn die la professional,yg sorg plak kata unethical..mane satu kwn korg sbrnya ni??

    Balas

  25. Posted by lalala on Mei 26, 2010 at 3:45 pm

    gigil buang masa? xde gigil2 pon, relax je, xsampai 5min, skrg pon boleh buat lagi even dah tukar mail kan,🙂.. atleast dpt tau jgk isi isi penting, kelakar bila tgk msg untuk perempuan cakap lain, msg untuk lelaki lain pula bunyinya.

    eh eh, psl unethecal utk encik azam, kenapa ya? tadi kata unethical if trace msg, that y reply. oh, terasa ke? auwww, lalala`.. rasa macam org sama je komen, tgk time sudah, confirm lepas habis comment guna nama sekian, post guna nama lain pula. hehe` kelakar..

    ala, lgpon sape start ceroboh private life sape dulu.. orang rajin jengah blog, boleh bezakan traffic dari wordpress even flag dia lain, even clear dr log in blog still can trace.🙂

    whateverla.. we had done our job and we’re very proud cause we get what we want, either it may help our friends or not, it depends on her.. either it will ruin you n you n your life, also depends on the acceptance.. and we say it nicely, even if people out there read all of this comment, they can differentiate which one is the calm one.. people who always try to win in their words actually the loser..

    yeah, take a good care nway, don’t play2.. having a vacation is better instead of reading all of your comments [i do believe you read all mine, haha :)] + i have a better job, get a better life than busuk hati ones.🙂

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 26, 2010 at 4:36 pm

      oh..pulak..

      im sorry..rasa u salah tu..HYE n salam tu apatah lagi ponorogo, ezzanie, maiza tu..sumanya orang berlainan..^^ buat apa nak menyamar if i hav my own identity on my own blog..huhu..

      tak kisahlah which one is calm..which one is loser..after all this is my blog so im the one who calm la kan😛 the readers in here is all my fren..hopefully they know my style and can differentiate..hehe..

      umm yelah..uve done ur job playing here..so i think we’ve done ours replying 4 u 2..u take care k..hepi vacation..thanks 4 ur time🙂

      p/s : yes..im reading all comments here..coz i would like to know what is actualy happens on ur part..remember..looking at something on different angle..rite..?🙂

      Balas

      • Posted by lalala on Mei 26, 2010 at 8:52 pm

        oh yeah, ponorogo was not you? i’m seeing it at your wall at your status “i’m batman”, and ur friend reply it saying “apehal ko ponorogo?”, and u reply it back, ” cerita senario semalam..”i’m batman” “..

        my dear azam, sorry, your friends is mine too.. it is easy to look at your page, so we don’t have to spend 5 min to hack it instead 1 min to open your page🙂

        it’s okay, it’s up to you to give ur comment. well, like what u had said, this is your blog..

        keep on blogging okay..! look at your older post, actually, u got that idea to make people interested to view your blog. u have that idea, the way you wrote on some issues is good. the way you xpress it on writing [except this one la, too emo, :)]. u may earn some money by blog.. if you want to learn, i can teach you how.. i’m so proud to see bangsa melayu berjaya, in term of economy, financial institutions.. just like others, blog advertising and i can help to promote your blog by put it in our main list, “blog that should be viewed, in malay categories.. if you don’t mind, give your feedback, then i will publish it..

        ok,dah tersasar sedikit kat sini,sorry2 encik azam and thanks so much for allowing us to spend our time here.. nice to know your blog, take care, sorry encik azam if we wrote something that is not nice here to you ONLY, may god bless you.. assalamualaikum🙂

      • Posted by AzamHassan on Mei 27, 2010 at 8:40 am

        it’s hard to convince u that my comment is on my name sahaja..lagipun u dah cop yang all here saya yang tulis..not sure how to show u..somehow..if the real ponorogo do read here, dia pun akan ketawa juga kenapa saya boleh jadik dia..kind of stealing his indentity..hehe..

        if i do need another round of advice regarding “blogging and money generator”..i’ll hit u ye..im sorry coz i’m not really care about those..im not sure about putting my blog on the list “should be viewed” coz if my blog is really layak utk ada dalam list tu, my blog has been there a long time ago..im sorry..n thanks 4 offering =)

        takpelah..if it’s not nice pun..still this is a blog kan..but if it’s only for me..im not sure which one..all seems general je rasanya..tak kisahlah k..thanks 4 dropping by and let us know something..im sorry too if there’s any my write up offended 2 u..

        u..hepi vacation..daa~

  26. Posted by HYE on Mei 26, 2010 at 7:16 pm

    “kelakar bila tgk msg untuk perempuan cakap lain, msg untuk lelaki lain pula bunyinya”..
    kami pon sama kelakar dgn kwn korg jgk sb dia pon begitu.Tp lebih kelakar bile kawan die sndiri kuar kn statement begitu🙂

    ~~smua nikmat tu ALLAH yg bg,sekelip mata ALLAH bole amik balik.INGAT JANGAN jd takbur n riak dgn nikmat ALLAH,apatah lagi menyalah gunakan nikmat ALLAH beri kejalan yang salah.Hidup kat dunia ni bkn selama-lamanya..Bile di akhirat nnti bknnya smua tu diambil kira.miskin tak semestinya hina & lemah dan kaya tak semestinya mulia dan kuat.

    korg ad slh korg,kwn korg ad slh die.kami n kwn kami ad slh kami.TP xperlu rsnye korg nk buat smua benda2 tu dr awal..igat slama ni diorg handle ber3..n now knapa ad perbuatan yg dtgnye dr pihak selain ber3 tu??ingat pesan korg pd kami, “jgn msuk cmpur private life org” .biar org buat kita jgn kita buat org, ok~~

    “lgpon sape start ceroboh private life sape dulu”–sape?? kwn korg ke kwn kami?? so apa kaitan dgn U ALL smua yg nk ceroboh privasi kwn kami?? xtaula kalo kwn korg suruh korg buat tp dpn bf ckp “sumpah i xbuat” ..

    Spt U ALL ckp awal2 la..jgn dgr apa yg dkat telinga..so better korg start la gunakan semua ayat2 korg bg pd kami tuk diri korg plak.Kalo korg tak nk dan tak penah cuba nak mendalami satu sama lain,itu dah menunjukkan korg tak de pon niat nk membantu psgn itu,so leave this matter to them.Kita sbg KWN KWN mereka patut nasihat n bantu ke jalan yg baik n betul dan jgn putus asa dlm memberi bantuan n nasihat TP mesti dgn cara yg BETUL.. ok?

    Takpela..yang penting korg kena igat motif korg apa sbnrnya,bantu or hancurkn kwn korg n psgnnya (xbole dua2 mesti slh satu) dan bkn sb kpentingan diri korg sndr..bnda ni smua xde kaitan dgn kami or U ALL,so jgn nk react lebih2 dr mereka ber3 sndri.apalah kwn kalo bertujuan mghncurkn kwn sndri kn..

    kami xsuh pon U ALL bc blog ini (kepunyaan en AZAM HASSAN )in 1st place apatah lg mnurunkan comment.tapi thanks a lot for trace this blog and dropping by 🙂

    so on behalf bf kwn korg,kami dgr dulu ckp laki tu to stop all of this tp xtaula korg nk hormat ke x apa yg bf kwn korg nk or mgkin korg xpnah nk amik tau pon.tp tuk kebaikan better leave this matter to them🙂

    Have a nice vacation ~~ Wassalam….

    Balas

    • Posted by weyh on Mei 26, 2010 at 8:36 pm

      tulisan ber ~~ macam kenal je sape empunya..hehe..relax ,ak gurau,abaikan la,buat sakit hati je..

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: