inti/isi/perisa

lokasi : kafe di opis..

datang kerja awal..terus pergi ke kafe untuk carik sedikit sebanyak barang2 yang boleh dikunyah ketika bosan..apa2 lah..tak kisah..buat geli2 tekak..di sana, jumpa my officemate yg sedang memilih kuih juga..

oh ye..beliau seorang wanita mengandung yang comel yang menunggu due date minggu depan..^^

saya : hai akak..kuih je..?
puan ainnul : aah..malas lah nak makan berat2..

saya pun berlalu pergi untuk mengambil beberapa biji karipap..

puan ainnul : karipap..?
saya : aah..jadik la wat geli2..
puan ainnul : hehe..umm..karipap tu..perisa apa..? (dengan muka serius)

perisa..?? karipap perisa apa..?? saya cergas terbayang jem, terus terbayang aiskrim, terus terbayang waffle cake, tapi saya masih tak dapat nak absorb penggunaan ‘perisa’ dalam karipap..

hampir tergelak juga..hehe..saya pun jawab,

saya : haha..umm..perisa strawberi kak~
puan ainnul : oh..main2 eh!

hwahwahwha..saya gelak juga la lepas bagitau dia yang karipap tu ‘perisa sardin’..yeah..karipap bukan inti sardin..tapi perisa sardin..^^

takpelah akak..perisa pun perisa lah..janji kenyang bila makan~

p/s : akak selamat bercuti minggu depan dan 2 bulan selepasnya ye~ semoga semuanya selamat..bayi pun sihat dan comel..! take care~

One response to this post.

  1. nak perisa oren~ hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: