wordpress

yang tak best tentang wordpress adalah kita tak tau bila last rakan2 kita update blog mereka..

saya kadang kala memang kena bukak satu2 untuk tengok..kadang sekali bukak blog, terus klik beberapa link yang lain lagi..

blogspot boleh nampak bila dia last update, 10 minit yang lepas ke..1 jam lepas..1 hari lepas..1 bulan lepas..even 1 tahun yang lepas pun ada..!

lagipun wordpress tak fancy macam blogspot..

lagipun blogspot lebih berkomuniti..

and the most is..yang paling penting pada saya,

“kita dapat tengok bila last orang tu update blog dia”

so tidak adalah nak bukak satu2 link dan periksa..saja nak ulang kenyataan ni lagi sekali sebab itu je lah yang memang saya nak sangat2 dalam blog ni..

ke memang ada option tu..? saya yang tak tau..? kena bayar ke..? ke macam mana..?

cik tunang..please help~

P/S: cik tunang yang memang update setiap layout dalam blog saya..kerana saya kurang pandai..tau tulis je..

5 responses to this post.

  1. Posted by . diya . on April 29, 2010 at 6:11 pm

    i was in blogspot world .. cz yg lain xtau ..
    if im not mistaken, de je function import .. means if nk copy all entries from ur w`press to b`spot ..
    if x silap .. (hope bukan ajaran sesat)
    ley dpt duet .. nuffnag ..
    ley hias cantek2 ..
    n etc ..

    Balas

    • Posted by AzamHassan on April 30, 2010 at 3:12 pm

      oh..iye..?? nnti sy try tanya2 gak..

      cuma..dah lama pakai wordpress..tiba2 nak pakai blogspot..macam x hormat pulak rasanya..im kind of ‘setia pada jenama’..huhu..

      Balas

  2. sy penah ckp kat dia nak buat gitu TAHUN LEPAS diya..tapi dia konon2 nak setia kat wordpress.. =P

    Balas

  3. Posted by . diya . on Mei 3, 2010 at 10:59 am

    oh cik amanda, u ke cik tunang en azam ni ?

    en azam sgt setia .. so xley nk wat pe la kn .. ngee ..
    nenanti, bile rase nk tuka angin, ley ajo ..
    blog ni besh, mcm2 ley wt .. duet pn masyuk ~ =)

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 3, 2010 at 1:15 pm

      haha..2 orang yg promosi blogspot~ xpelah..tgk lah nanti camna..so far wordpress ni ok lg..^^

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: