pindah..

saya kena pindah opis..

projek yang saya join kali ini memerlukan semua pihak daripada department yang berlainan untuk duduk di bawah satu bumbung..jadi senang sikit urusannya..tak dinafikan memang baik sebab semua orang ada depan mata..nak kejar..nak tanya..nak komplen..semuanya senang..

for kerja-wise..ok..
but for santai-wise..is not..huhu..

tak boleh lah nak bergossip liar dengan rakan2 department saya lagi..tak boleh lah nak makan pisang goreng petang2 lagi..tak dapat lah nak kacau kakak2 di opis saya..tak dapat lah nak kacau rakan2 lain..

jauhlah saya dengan semua dunia yang saya ada sejak hampir dua tahun lepas..

huhuhu..sedihnya…

tp..ada my fren said, “ei..gedik..projek tu stahun je kan..abis stahun kau balik opis ni balik kan..”

haha..barulah saya tersedar yang saya tak akan terpisah dengan mereka selama lamanya..saya juga masih ada IM untuk berinteraksi dengan mereka..handset pun ada untuk ajak makan..still hujung2 minggu boleh lepak2 kalau ada..so..apa nak dirisaukan..?

“bila ditutup satu pintu akan dibukakan pintu yang lain..cuma kita akan terpaku kat pintu lama sampai tak sedar ada pintu lain yang dibuka untuk kita..”

so..ayat di atas sesuai la kot..takde satu..actualy ada yang lain..^^

tapi..mungkin ada sikit sukar untuk terima pembaharuan..biasalah..tak semua orang boleh terima perubahan tu even baik untuk masa depan..ada pakcik2 yang dah oldskool yang susah nak terima cakap jurutera2 baru ni sebab pada mereka susah lagi menyusahkan..baik buat cara lama coz dah terbukti sejak dulu lagi..

ada jugak yang pertikaikan apa jurutera2 muda cakap coz mereka nampak yang muda ni masih muda..aku yang tua ni lebih banyak pengalaman katanya..

huh..enough said, tak semua orang ikhlas bekerja..bila benda tu jadik..semua orang nak nama..tapi bila benda tu gagal..masing2 tuding jari sesama sendiri..menjaga punggung sendiri..

takpe..apa2 hal pun..saya dah mula ada target untuk kerja di opis ni..ceh..lemau gila..dekat dua tahun keje tapi baru sekarang nak ada target..apa daa..tapi still..saya tau bila saya dapat capai target tu..saya nak pastikan mereka yang bekerja tak ikhlas ni akan dibasuh bersih! hahahahahaha..

ah..tak kisahlah..janji saya buat kerja saya..n kerja saya di recognize oleh semua pihak..cukuplah untuk sekarang..what’s important now is we advice..if they dont want to hear a shit, so biarkan..we’ve done our part..

moga2..saya dapat sesuatu yang lebih dengan environment kerja yang baru ni..mungkin tahun depan saya dapt pakai BMW gak..hihi..sembang bawak bimbang..takpe2..kerja sampai lebam walau di mana pun kita berada..

(actualy juz nak sedapkan hati sendiri even hati memang tak rela nak pindah pejabat..uhh..boringnya………)

3 responses to this post.

  1. good luck di tempat baru itu!

    Balas

  2. hati ayang memang tak penah sedap… =P

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: