3rd party

eh..saya ada blog..?? haha..lama nya la hai tak menjengah ke sini..

it’s hardto believe yang masih lagi ada orang di dunia yang nampak something tu physically je..means that bila kit aperasan org tu selalu keluar2 malam..lepak2..kita selalu anggap orang tu tak elok moralnya..sedangkan baru tu lah dia keluar..itupun agaknya dia teretekan dengan masalah hidup dia ke kan..? saja nak carik ketenangan dengan cara dia sendiri kan..? or mungkin..dia keluar dengan sepupu2 dia ke..? mungkin tak ramai orang nampak perkara ni..yang penting adalah 1st impression mungkin..

tapi itulah kehidupan zaman moden ni..kita lebih pentingkan 3rd party punya perception dprd cakap orang yg ktia kenal..berapa ramai yang jatuh kerana fitnah..? berapa ramai orang yang berpecah belah kerana tak percaya cakap orang yang rapat instead percaya bulat2 3rd party punya suara..?

hard to believe dalam dunia teknologi macam ni..masih ramai lagi orang percaya dengan perkara yang sangat tipikal..sekeping gambar yang tunjuk melayu dalam kompeni arak..then banyak betul 3rd party perception yg bukan2..sedangkan kewujudan lelaki melayu itu adalah diperlukan dalam kompeni tu..boleh tengok pasal ‘corporate governance’ dalam wikipedia if ingin tahu lebih lanjut..

hard to believe yang betapa kuatnya 3rd party punya perception sampaikan ada orang boleh lupa asal usul dia..bercinta dengan lelaki dari lombok sampai cakap2 ibu bapa sendiri pun dah tak nak dengar..

hmm..bila negara menuju ke arah kemodenan..moral akan semahin terhakis..adakah bila dah tahun 3030 atau 4040 nanti..di mana kita akan bergelar negara maju, perkahwinan sejenis pun akhirnya di’halal’kan sepertimana beberapa tempat di negara2 maju seekarang..? semuanya kerana ingin menjaga pengaruh 3rd party ni..

auwwww…xrela nyahhh~~~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: