tudung bawal type I

oh ye..sekadar nak berkongsi..

hari ini saya ada kursus di tanjung puteri resort..then dalam masa tengah2 kursus tu..seorang encik fasilitator bercerita tentang apa yang dia dapat masa pergi kursus di the zone satu ketika dahulu..

saya ringkaskan k..jika ada salah silap..betulkan lah..in case mengharu bisnes tokey tudung, huhu..

kursus yang encik fasi ni pergi dihadiri juga oleh tokey mydin sebagai panel..dan sebagai tokey mydin, beliau sangat faham tentang selok belok perniagaan di malaysia..beliau juga faham tentang selok belok perniagaan kain dan juga tudung..

dan tudung itu adalah tudung bawal..

saya difahamkan tudung bawal ada 3 jenis..type I, type II dan juga type III di mana type I adalah yang terbaik..

pendek kata kalau tiba2 ada orang cakap, “aku pakai ni tudung bawal type I”, serta merta orang itu akan diangkat sebagai dewa tudung dan juga sebagai manusia yang tinggi darjatnya..hehe..

cuma..apa yang tokey mydin itu dedahkan..sebenarnya..di malaysia..TIDAK ADA tudung bawal type I..ye benar..TIDAK ADA..

tudung bawal type I merupakan hasil tenunan tahap dewa dari jepun menggunakan fabrik yang terbaik dari ladang dan juga kehalusannya ibarat ditenun di atas awan dengan penuh senyuman dan kasih sayang..senang kata tudung bawal type I yang sebenar ni adalah yang terbaik..dan harganya sangatlah mahal..sangat sangat mahal..

sebab harganya yang mahal, maka tokey mydin ni kata, tudung itu memang tidak dibawa masuk ke malaysia..not worth mungkin sebab tak balik modal..

jadi..kebanyakan tudung bawal yang ada di dalam negara kita adalah tudung bawal type II sahaja..dan satu lagi perkara..kebanyakan tudung bawal type II tu pulak merupakan upgrade daripada tudung bawal type III..

maknanya..tudung bawal di malaysia..adalah tudung bawal biasa2 sahaja even declare as tudung bawal type II..

encik fasi tu ingatkan juga..kalau tiba2 pergi kedai dan orang kedai cakap tudung tu tudung bawal type I, ada baiknya anda jangan cepat percaya..periksa dulu ketulenannya..apa cara nak periksa, saya kurang pasti..kaum wanita lebih mengerti bukan..? ^^

itu sahaja..sekian perkongsian..

3 responses to this post.

  1. saya nak tudung bawal I sebagai hantaran. haha~

    Balas

  2. Posted by nurul on Mac 16, 2010 at 8:44 am

    sy x tau pon ?? hahaha..lg teruk~

    Balas

  3. Posted by AzamHassan on Mac 16, 2010 at 9:16 am

    ish ish..nurul biasa pakai yg mahal2 je kot..tak tau yg murah2 ni😛

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: