baru balik meeting..?

jam menunjukkan pukul 3.45 petang..sudah tiba masa untuk makan pisang goreng yang dibeli hasil pancung 2 ringgit seorang di dalam department..

berat sama dipikul..ringan sama dijinjing..hehe..

setelah selesai hidang di depan opis, saya pun ajak lah semua orang yang sibuk bekerja untuk rehat sebentar dan makan pisang goreng bersama sama..

“En.A..makan..”
“F..makan..”
“oi..sudah2 lah buat hal dunia tu..marilah makan..”
“makan..makan..”

then saya pun jemput lah salah seorang staf ni..

“atikah..meh makan pisang goreng..”

dan beliau jawab,
“sila sila..aku baru balik meeting..”

start dia jawab..sampailah saya mengunyah pisang goreng tu..saya tertanya tanya..apa signifikan saya ajak makan dan jawapan “baru balik meeting..”?

dia sama macam cakap, “kau tengah buat apa tu..?” dan dijawab dengan, “megi saya sudah kembang..”

sungguh tak ada kaitan..

dalam berfikir fikir tu..salah seorang staf tanya, “mana atikah..? tak nak makan ke..?”

“dia baru balik meeting..” jawab saya..

“oh..betul lah..meeting dia ada makan2 siap..”

“ooohhhhhhh…”

baru lah saya faham apa kaitannya jawapan tu dengan soalan yang saya tanya..maknanya cik atikah ni dah makan makanan yang disediakan masa meeting tadi..

haha..one word, is hardly describe all..saya pun tertanya tanya kenapa tak jawab, “takpe..aku dah mkn masa meeting tadi..”

lebih jelas bukan..? maybe saja nak jawab dengan lebih fancy agaknya..hehe..

4 responses to this post.

  1. Posted by nurul on Mac 16, 2010 at 8:46 am

    hahaha…lawak2!!adoiii..x abis2 dgn megi…terasa!!

    Balas

  2. Posted by aleySha on April 23, 2010 at 10:05 am

    hahhha…apeje..normally pompuan x akan jwp scr terus..sure ade tersirat sket..so,kene pepandai la..n sumtimes dieorg expact,llk paham..n hope,cepat2 la tngkap mksud ayat2 wanita ini okeh…so do i..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: