shit!

chatting with my dear friend yang sekarang dah jadik lecturer kat uitm..

she gives me one shocking news that i know im alert about but not sure what it’s all about..it’s all about my other friend..we call her Z..
_________________________________

Z is married for about 8 months now..dan sekarang dia dah pun mengandungkan anak pertamanya dengan lelaki tu..semuanya nampak ok..majlis kahwin mereka pun sangat meriah..sangat lively..muka Z ni sangat ceria masa bersanding..cantik..masa bersanding tu dengan solekan..dengan baju..Z memang cantik..dalam keadaan biasa pun, Z boleh buat siapa2 pun akan suka kan dia..

tapi baru2 ni, saya baca dekat wall facebook saya..Z kerap sangat tulis status pasal kemarahan nya kat seseorang..later she change it about sakit hati yang dia terima sekarang..then ada lagi status pasal dia sangat redha dengan apa semua yang berlaku..

saya masih tak pasti apa maksudnya..dan saya baca..ingin bertanya tetapi agak segan..jadi..saya baca sahajalah..dan cuba untuk mendapatkan isi cerita..malangnya, gagal..setelah lama macam tu..i’ve lost the plot and let her be with her status..janji Z sihat..baby dalam kandungan sihat..family semua ok..sudahlah..good for her..

then later..my dear friend ni open cerita,

N: azam..tau cerita pasal Z..?
saya: aku tak tahu apa cerita..asyik baca status dia yang ada orang buat jahat dengan dia..
N: dia dalam proses divorce dengan hubby dia..

shock..mad..angry..darah naik kepala..malu..semua perasaan tu tiba tiba datang kat saya..bercampur baur..bercampur baur yang sangat2..in a slight of time..i cant think straight..it’s my own close friend yang akan divorce..!!

segera saya bukak facebook Z untuk baca2..dan dia dah publicized pasal ni earlier than i know..baca2 status..baca2 comment kat wall..she’s suffer enough..

but..just glad..Z sangat tabah..sangat2 tabah..her vision now untuk lahirkan seorang bayi yang comel..unfortunately..bayi tu milik jantan tak guna tu! but, without jantan tu..the baby might resembles her mother much..n that baby might be better with her mum rather then his/her fucking dad..

baca punya baca..jantan tu sedang bercinta dengan girlfriend baru dia..wtf..? kau dah kahwin sial..kau main2 apa lagi..??

korek2 info lagi..memang jantan tak guna tu dah takde hati dengan Z..worst, dia takde hati pun dengan anak dia sendiri..

argghhh…cibai ah jantan macam ni..

when you are looking only ‘seronok-seronok’ in your life..u’ll never appreciate everything..

for Z..be strong ok..jaga baby dalam kandungan tu..jaga elok2..tabahkan hati..kuatkan iman k dear..

n for his new girlfriend..beware..u might end up as same as Z..u should know this!

for that guy..please..sedarlah..sedarlah salah kau..kahwin bukan perkara main2..kalau kau memang betul nak main2..pergi carik budak2 yang memang suka main2 di luar sana..bukan jadikkan Z as mangsa..

please..pergi mati..ok..?

4 responses to this post.

  1. Oh~
    Itu sangat jahanam ok?
    Kejadah org camtu wujud juga?

    T___T

    Balas

  2. gua pon tekejut bila fb Z.. harap dia kuatkan iman dan tabahkan hati..

    Balas

  3. Posted by nurul on Februari 21, 2010 at 3:23 am

    waahhh..takut nye~~ humm..ade wujud ek..baru kawin kot?? siot betol…
    lesson 2 me to!

    Balas

  4. sangat kesian… =(

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: