i hate zambry kadir #2

oh..ada orang respons rupanya kat my writing pasal encik zambry ni..

apa kata mereka yang tak puas hati tu bagi komen kat blog saya ni..? boleh kita berbincang sama2..

look it like this..dont judge people by certain word..macam ada certain MLM yang terus je marah zaharuddin.net pasal ulasan dia dengan MLM tu..zaharuddin tak pernah cakap benda tu halal or haram tapi ada certain orang terus je bubuh zaharuddin.net without baca secara mendalam..

tapi apa nak salahkan institusi diRAJA ke tak beb..? their job untuk melihat keadaan sedia ada..imagine if tiba2 ramai ahli parlimen tu keluar dan sertai pembangkang, sure sistem diRAJA ni akan tengok benda yang sama..dan akan assume yang PM sekarang hilang kepercayaan daripada rakyat..

kenapa tidak ada orang nampak perkara tu..? sebab itu tak berlaku..tu sahaja..tapi if betul2 terjadi..semua orang akan kata itulah kuasa rakyat..if kuasa rakyat, kenapa tak tunjuk daripada pilihanraya dulu..? kenapa nak pancing orang untuk jadik katak supaya dapat tubuhkan satu kerajaan yang sah..? mereka menang sebelum ni atas tiket BN..? tak ke sama kan bendanya..?

1st, if u might think yang institusi diRAJA dah tak relevan, ada orang kaum lain yang akan bergembira dengan perkara ni..kita MELAYU sendiri dah tak percaya MELAYU lain..bahaya lah macam ni..

ah sudahlah..debating macam ni memang tak pernah habis..sebab masing2 tak pernah sedar salah sendiri..

but if u betul2 tak puas hati..betul..comment lah ke sini..jangan cakap2 belakang saya je..kalau anda anggap saya ni sempit dalam politik malaysia yang semakin kelakar ni..so tolong luaskan fikiran saya..if anda betul, saya akan setuju dengan anda, no doubt..kalau tak nak layan my writing, anda tu yang sempit sebenarnya ok..jangan hentam ikut nafsu semata mata..

ingat masing2 ada pendapat sendiri..tapi tak semestinya betul..saya pun mungkin salah..cuma..orang yang tak sependapat dengan anda, tak semestinya orang yang salah..

one more thing..do my words menunjukkan saya ni penyokong kerajaan membabi buta..?? it’s all down to logic..read back my writing about this..read it back..read it back..please..be fair with yourself..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: