lelaki melayu tak romantik..?

tajuk ni saya dengar dalam radio ketika ingin pergi kerja..topik agak menarik yang buat saya terus mendengar dengan khusyuk dan penuh taat macam dengar khutbah setiap jumaat..dengar dengan khusyuk sampai terangguk angguk..

ada satu pemanggil tu cerita yang dia dapat tengok couple chinese yang dah tua2 pun masih jalan berpegangan tangan..yang melayu pulak tak sampai setahun kahwin, isteri sudah ditinggalkan nun jauh di belakang..cukup ke statement tu nak terus accuse lelaki melayu tak romantik..?

well..for me romantik or not tu depends la dengan pasangan masing2..ada jenis pasangan tak pernah suka benda2 so-called-romantic macam bagi coklat/bunga/kad masa besday..siap boleh kata buang tebiat ke apa..? lagi2 bila dah kahwin..mungkin ada yang cakap..eleh beli bunga buat apa..bukan boleh makan..ingat kambing ke nak makan tumbuh tumbuhan..??

ada pasangan lain pulak akan sangat mengambil berat pasal perkara2 romantik ni..sentiasa mengharapkan majlis besday tu diwarnai dengan bunga2..coklat..makan malam di tepian laut..renew kata2 sayang..dan pulang rumah dapat lagi satu wish, ‘epi besday sayang..’ pastu mula la tdo dalam senyuman..it was the most romantic day ever for her! then the next day pulak mesti akan kecoh dengan satu opis..ye lah..xbermakna romantik tu kalau nak enjoy sorang2..

then dalam masa bercerita tu, akan ada pulak pihak ketiga yang bandingkan pasangannya dengan pasangan yang romantik ni..lepas tu mulalah akan cakap..’kenapa pasangan aku tak romantik mcm dia..?’ if u can c here..’lelaki melayu tak romantik’ maybe comes from wanita yang membanding bandingkan pasangannya dengan pasangan lain..bila tengok orang buat macam ni, dia pun nak macam ni..buat macam tu..dia pun impikan yang macam tu..

pernah tak kita dengan orang cakap, ‘bf aku tu ok..tp tak berapa romantik lah..’ dari segi apa yang tak romantik tu..? ‘ye lah..kadang dia lupa tarikh sekian2..lepas tu bila besday pun aku harap macam ni..tapi dia buat macam tu..tapi..aku tetap sayang dia sbb dia cool/ menarik/simple/ nice/ 1001 sifat mahmudah’ so when u are loving someone fully with your heart, why should u expect something else than he can gives..? through back dalam diri lelaki tu..dalam coolness ada romantik..dalam menarik ada romantik..dalam nice tu pun ada romantik just maybe u cant c it coz u always waiting for something romantic physically, hehe..

romantik tu is personal punya thread..dalam setiap orang akan ada sifat romantik tu cuma dia tak pasti nak tunjuk macam mana n if dia tunjuk dia tak akan sedar..so girllsss..janganlah mengharapkan sesuatu yang physical utk cakap seseorang tu romantik..if kalian rasa pasangan kalian tu tak romantik, jangan cepat melenting..dalam ke tidak romantik kan nya itu..ada kelebihan lain..tak semestinya romantik tu everything..

so..benarkah lelaki melayu tak romantik..?? saya sebagai lelaki melayu proudly will say that statement is not tue..hoho..then apa cerita dengan pasangan yang dah berkahwin tinggal isteri dia jauh di belakang tadi..? dah sudahnya..wife dia tu yang nak shopping sakan sampai lupa husband, nak buat macam mana..hwahwaha..

“romantik..? romantik tu apa..?? romen aku tau lah..” if u girls jumpa orang cakap macam ni, sepak aje sampai dia senak..buang masa layan..

Advertisements

6 responses to this post.

  1. saya dengan seikhlas hati ingin menjawab persoalan itu.

    lelaki melayu bukan x romantik, tapi kurang romantik. sila lah terima kenyataan. 😛

    Balas

  2. org yg tulis blog ni tak romantik! hahahaha~

    Balas

  3. so girls out there jgn suka dgn dia ni…saya sorang je blh =P

    Balas

  4. […] used to talk in a most simpler way about this so called wanita vs lelaki in earlier days, lelaki melayu tak romantik..? is the […]

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: