31 Disember 2009

oh yeah..tak tersangka cepat benar 2009 berlalu..rasanya macam baru je semalam saya kena hambur dengan berbakul bakul carutan masa present apprentice di SDE ni..rupanya dah 10 11 bulan dah, hehe..

my dad akhirnya brjaya keluar hospital..fortunately bukan sebab jantung..saya tengok ubat yang dibekalkan ada 3..ubat cairkan darah..ubat kolesterol n satu lagi yang penting, darah tinggi..so saya dapat simpulkan, abah kena darah tinggi la kot..

so sekarang emak dah jaga2 makan abah..memasak pun pakai minyak jagung..the best is abah pulun cuba hendak berhenti merokok..good news rite..? =D

banyak perkara terjadi sepanjang tahun 2009 ni..all aspect including globally, internally in malaysia n also personally for me..globally biasanya sibuk beberapa ketika je macam H1N1, maikel jackson, bom sana, bom sini, cristiano ronaldo, tiger woods, berebut sempadan, minyak, sweeping malaysia di indonesia dan macam2 lagilah seperti biasa yang kita tengok kat surat khabar or berita dunia..

internally in malaysia pulak tak lari jauh..politik, rasuah sana sini, artis kawin cerai, artis perangai macam jahanam tapi buat2 baik sebab xnak hipokrit kononnya..then ada juga cerita pasal enjin jet pejuang hilang, pasal tanah runtuh, stadium runtuh, harga pun runtuh..at least itulah yang dipanggil ‘colourful malaysia’ agknya..oh..ada juga cerita pasal ketuanan melayu..1st thing 1st..kalau menumpang negara orang tu..buatlah cara menumpang..kalau x kerana sifat murah hati dengan jus soli dulu, kompem semua orang itu akan merempat di negara2 jiran..blah lah u all!

2009 personally for me adalah rasa bersyukur sangat2 sebab saya antara yang terakhir diterima sebagai permanent staff di SDE ni..selepas itu semua yang masuk via apprentice cuma dapat kontrak staff je..rasa sangat kecewa juga pasal ni sebab my dear suzalina pun turut terlibat..n her contract will end on this very day..hope dia dapat sambung lagi kontrak utk kerja di sini..itupun kalau hati dia terbukak lah..hope so..hope so..

penutup 2009 adalah dengan kejadian bas sani ekspress yang eksiden mengakibatkan beberapa orang maut..pemandu bas tu mengaku terlelap tetapi mengaku tak bersalah di mahkamah..haha..PLUS kena pasang peguam bela yang terbaik di dunia sebab bila pemandu tu kata tak salah..mesti jalan raya tu yang salah..^^ apa2 pun..takziah kepada semua famili mangsa yang terlibat..tabahkan hati, kuatkan iman..

esok 2010..unfortunately johor tak ambil cuti new year..jadi bekerjalah saya seperti biasa..

1 januari menandakan mulanya tahun baru virtually..virtually sebab bila dah bekerja u will gain nothing except experience..kalau di kampus or sekolah, setiap tahun menandakan tambahnya beban dalam subjek2 lah apa lah..tapi kalau dah kerja, boleh x kata buat benda sama je every day sampai new year pn takde apa2 perubahan..?? depends dgn their working environment juga kan..

2010 juga ada world cup! yeah..edisi world cup sebelum ni saya TAK miss satu pun match sebab masa tu memang duduk rumah sepanjang masa..tak apsti kali ni..adakah nak pergi afrika dan tengok final..? gila..sembang lebat macam gaji Rm1juta sebulan..

tnggu atau tidak..bersedia atau tak, 2010 tetap datang..saya nak wish selamat tahun baru kat semua manusia di dunia ni especially di malaysia..jangan mabuk2 sampai tak ingat dunia sudah..parents, jaga tingkah laku anak2..kalau dia kata nak buat ulangkaji untuk semester baru kat rumah kawan mula pukul 10 malam, janganlah cepat percaya..

others, behave urself..nak sambut gila2 pun bukannya takde hari esok..abis 1hb, ada je 2hb, 3hb, 4hb dan seterusnya..so why bother too much..??

oh..1 januari tu sekali je dalam setahun..so lepas sambut2 macam nak gila tu, apa je pulangan yang kita dapat..? hah lantaklah..sendiri mau ingat~

2009 marks my age of 24 years old..2010 will be 25..old enough for me to getting married tak agaknya..?? haha..tunggu dan lihat =P

so..may 2010 brings all the happiness in our life..love ur life n care ur family..

have fun everybody!

Advertisements

One response to this post.

  1. Happy New Year~!!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: