trust n loyalty..

A suka dengan D sejak sekolah menengah..A akhirnya berjaya bercinta dengan D lepas SPM dimana percintaan hanya melalui telefon sahaja..A kemudian masuk matrikulasi dan D meneruskan pengajian di universiti swasta..

berpisah buat kali pertama memang banyak dugaan..banyak sangat perkara berlaku..keadaan masa tu memang terumbang ambing..A masa tu pulak memang tak faham sangat erti cinta lalu membiarkan D seperti tergantung tak bertali..dalam keadaan tak menentu tu, datang pula M ke universiti di mana D belajar..

M sebenarnya kawan kelas A dan sangat rapat dengan A..oleh kerana percaya dengan M, A sangat suka apabila M ada dengan D kerana mereka bertiga memang berkawan..apabila A datang jumpa D di universitinya, M juga akan ada..M juga sangat baik dengan D..

A pernah cakap satu ayat, “M, tolong tengok2 kan D k..”

namun..kepercayaan A terhadap M dipecahkan oleh M sendiri..dalam diam, M menaruh hati terhadap D dan cuba merampas D daripada A..apabila D ada masalah dengan A, diceritakan dengan M lantas M eksploit kelemahan A masa itu dengan cuba mendapatkan hati D..

D rasa sangat selesa dengan M..M is everything compared to A on that time..

A dapat tahu semua perkara ini dan berasa sangat kecewa kerana harapkan pagar, pagar makan padi..D pula serba salah mahu memilih mana..M gives her everything while A still in his world..

akhirnya..D memilih A instead of everything yang M dah buat kat D..one sentence yang membuatkan D tak boleh terima M adalah, “if u dengan dengan i, i nak u tinggalkan A completely n jangan kontek dia lagi..jangan berkawan dengan dia lagi..”

at that time..D knows that everthing that she do, she will do it for A..M is good on all kind but D knows, her love to A will remains the same even M ask her to leave A..

and A knows that he loves D so much..A also realize that this issue gives them more time to know each other..to show his love more to D..

for M, A is dropping him completely in his world..from a good friend, that can be trusted, that can be rely on to a foe that will never appear again in A’s life..

now..D and A is working in different company..distance love? yeah..still..but their relationship is getting better and better

=)

Advertisements

18 responses to this post.

  1. mahu dibuat filemkah???heh

    Balas

  2. orang kg aku cakap,

    cinta bukanlah siapa yang benar-benar mencintai,
    ianya milik siapa yang hadir pada waktu yang tepat dan bijak memanipulasi hati.

    suci betul cinta M.
    Bley blah la A.
    nasib takde watak P (baca: Para) dalam cite nh,
    kalau tak mesti D dah memiliki cahaya mata tiga orang dah dgn P.

    hahaha

    Balas

    • Posted by AzamHassan on November 11, 2009 at 1:30 pm

      ahaha..

      mcm cilake lu punya komen..

      kalau ada watak P, dah ada plot watak P akan ikut kemana je A pergi sebagai hamba sahaya kerana mengaguminya sebagai seorang lelaki hebat~

      Balas

      • mana pulak. A akan jd driver P.
        A dtg keje naik kriss JFY.

        pasth dialog yg akan A dgr “A, nanti ko hantar D p klinik ibu dan anak ye. Aku bkl jd bapa buat kali ke 4 dh nh. ko bl lg? kata lelaki hebat. mandul ke?”

        hahaha
        jelir lidah

  3. hm…sy pun tak pasti cinta sape yg suci ni.. hehe

    Balas

  4. Posted by kulert on November 18, 2009 at 11:12 am

    mungkin pencinta2 A ni mmg setia terhadap pasangan nye.. pasangan kpd A mesti tau yg A ni seorang yg bleh dipercayai walaupun A dan pasangannye berada dalam jarak beribu ribu kilometer.. tahniah kepada A..

    Balas

  5. Posted by @min on November 18, 2009 at 10:10 pm

    hurm..
    ya btol3..
    tahniah kepada A disini dan juga A A diluar sana..

    Balas

  6. mana bley percaya sangat A.
    tak kira laki ke pempuan.
    habis dilibasnya.
    hahaha

    “A nak icekrim?”

    Balas

  7. Posted by kulert baek on November 19, 2009 at 11:12 am

    “A nak icekrim?” itu ada sgt celaka

    aku sendiri tak dpt bayangkan perasan D kalu dia dpt tau..dh la seringkali diajak oleh jiran biliknya utk bermain netball..

    iskh kasihan D..

    Balas

    • Posted by AzamHassan on November 20, 2009 at 9:00 am

      oh shit..aku hampir terlupa kes staff aiskirm itu..siut kamu encik ezzanie..ahaha..

      “meh tlg saya masak nasik..” sambil menarik tangan A..

      hwahwahwahwa..

      Balas

      • Posted by AzamHassan on November 20, 2009 at 9:02 am

        kulert : diorang ajak je ok..lagipun aku nyaris men bola jaring lelaki wakil usm dlu..lalala..

  8. hehe..ada kisah menarik di situ 😉

    Balas

  9. Posted by mashimar0 on November 24, 2009 at 4:44 pm

    A n D..tahniah..tahniah juga tuk A yg lain..(saya la =p)

    Balas

    • Posted by AzamHassan on November 24, 2009 at 11:10 pm

      amanda : ish..menarikkkk…sangat menarik..tapi mencurigakan..hihi..

      mashimaro : hoho..tq..tq..tolong jawabkan utk pihak A =D

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: