pengaruh..

saya dengar radio lately dan ada la seorang pemanggil ni bercerita betapa kecewanya dia dengan boyfren dia yang kadang2 ambik endah tak endah je dgn dia..kadang2 dia jugak pernah tipu2 perempuan ni..

dj cakap kalau dah selalu tipu tu bukan la orang yang baik..baik fikir masa depan elok2 dan kalau perlu pertimbangkan hubungan lepas bagi banyak peluang, so pertimbangkanlah..perempuan tu tak nak..sebab dia sayang gila kat lelaki tu..last2 dj radio ni tanya berapa umur pemanggil yang berborak rancak dari tadi..

umur budak perempuan tu cuma 14 tahun..!!

saya terkejut jugak coz it’s not easy to fall in love n to know people if u seriouly want to have a long relationship..but this poor girl is easily love someone who she even know it’s good for her..

camon la..14 tahun beb..jauh lagi nak jalan tu..macam mana boleh call radio dan ceritakan masalah cinta yang tak sepatutnya ada..lepas tu cinta membabi buta je lak tu..orang tu buat apa je pun tak kisah hanya kerana satu sebab – sayang..

it’s maybe one of the sample tentang apa yang dunia hiburan kita bagi kat kanak2 yang baru nak kenal dunia ni..pernah juga kan kita terbaca tentang artis or selebriti yang baru berumur 16 or 17 tahun bercerita tentang kisah cinta dia satu page besar instead of cerita tentang karier dia n how dia bahagi masa antara karier dan belajar..

maybe sebab kita mmg suka cerita2 gosip macam ni regardless umur mereka dan kurang sedar tentang kesannya pada budak2 kecik ni..perlu ke kita nak salahkan emak bapak coz if budak2 tu ada handset, mustahil dia pakai line..n if topup..duit mana dia dapat..? mesti dari parents jugak kan..n adakah parents tak pernah amik tahu pasal kegiatan anak2 dia..??

if salah diri sendiri, mungkin lebih tepat tapi diri sendiri takkan berubah kalau xde sebab untuk dia berubah..n diri sendiri takkan berubah kalau ada orang yang menjaga dan mengawalnya dari berubah..

pelik kan..tak pasti salah siapa..

5 responses to this post.

  1. awak stat bcinta umur brape azam???hehe
    tp tu la….bdk skrg ni,darjah 6 pon dh berkaseh sayang sampai kuar radio~

    Balas

  2. a’ah la…awk tu bercinta umur brapa en azam? =P

    Balas

  3. elleh,
    ko pun darjah tiga dah belanja sirap anak jiran ko yg darjah satu.
    nak goda la th.
    hahaha

    Balas

  4. Posted by AzamHassan on Oktober 12, 2009 at 10:04 pm

    cik f : sy start bercinta ek..ntah..apa itu cinta..?? hihi..

    amanda : saya pn sama..xbercinta smpai abis sekolah..nak bercinta waktu keje je..haha..

    ezzanie : masa aku darjah 3..jiran aku satu sekolah dgn aku..sekolah aku semua lelaki..luar tabii kah aku..?

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: