district 9..

sapa2 yang tak tengok lagi cerita district 9 di pawagam2 berhampiran, ada baiknya anda pergi tengok..saya tgk hari jumaat minggu lepas tak salah dengan kawan saya..

ini kerana jalan ceritanya agak unik dan pada saya plot sangat menarik..cerita tentang sebuah kapal angkasa tersadai di langit sebuah bandar selama 20 tahun sampaikan dunia pada masa tu dah menubuhkan satu badan yang memantau perhubungan antara manusia dan makhluk asing..

makhluk asing tu pulak, atas belas ikhsan manusia di bawa turun dan ditempatkan di satu tempat khas di tengah2 bandar yang dinamakan district 9..mula2 ok, lama2 dengan wujudnya makhluk asing ni, kehidupan manusia di situ dah mula rasa terganggu..

oh ye..makhluk asing tu berbentuk udang..dan tak comel langsung..

makhluk asing ni pulak diceritakan pandai membuat senjata..jadi adalah pihak2 ketiga yang cuba nak curik teknologi mereka tu..

despite of all the politics and action..saya tetap rasa cerita district 9 ni satu cerita yang sweet sebab watak utama dia seorang lelaki yang baik dan isterinya sangat penyayang..sampai ke hujung cerita, even husbnad dia dah berubah menjadi salah satu daripada makhluk asing tu, tapi dia masih rindu dan sayang dan masih berharap husband dia akan kembali seperti asal..

tak tengok lagi..? pergilah tengok..saya percaya rm11 yang dibelanjakan agak berbaloi..hehe..

selain jalan cerita yang menarik, saya juga akan mengenang cerita district 9 ni atas satu perkara lagi..hari jumaat tu saya tengok midnight, tiba rumah dah pukul 3 lebih..lepas tu saya budget boleh la bangun pagi sabtu tu nak pergi kerja..tapi rupanya saya sedar je dah jam 10 pagi..kantoi la saya kerja pada hari itu..selamat leh mintak cuti, huhu..

kesimpulan : pergilah menonton dan janganlah pergi lewat sangat jika esok anda kerja..

till then..daa..

4 responses to this post.

  1. heheh….sy mmg tak sangka la engineer ni leh bgn lmbt sbb keja.. sy rasa klau miss dyana yg wat cmtu mesti kena bebel smpai esk nya.hahaha!

    Balas

  2. Posted by fndrocka on September 7, 2009 at 12:12 am

    bagus review kau…aku cadang nak tgk dlm minggu depan..kalau sempat, harap2 tak habis tayang!

    Balas

  3. owh…alien tu mcm udang ek???
    selame ni sy makan alien la ek??huhuhu

    Balas

  4. Posted by AzamHassan on September 7, 2009 at 10:07 pm

    amanda : jgn risau..cuti banyak lg..hehe..

    fndrocka : yaa..mesti kena tengok..cerita dia mmg lain dr yg lain..dan ada unsur2 politik gak sikit, hehe..

    cikf : kalau ak tgk alien dalam cite tu, sure awk tak lalu nak mkn udang lg =P

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: