ron95~

now i would like to talk about this new thing in town..minyak ron95..

after several month of cakap2 yang kita akan gunakan minyak yang sesuai dengan enjin kereta kita, so hari ini officially ron95 melanda pasaran menggantikan ron97 yang selalu kita guna..dikatakan sebelum ni, minyak ni akan lebih menjimatkan dengan harganya yang murah..dengan lebih kilometer dan lebih efisien berbanding ron97 yg selalu kita guna..after several years, baru la gomen cakap yang selama ni minyak kita over standard..macam gampang..

tapi tak salahkan jugak, maybe after lots of R&D kan..

then harganya pula dikatakan murah je, RM1.70 seliter..tapi tak semena mena naik Rm1.75..dan seterusnya RM1.80, sama pulak harga dengan ron97 before..

for me, so..what the hell man..? u said its cheaper than tiba2 sama harga pulak..and the price just change in a blink of an eye..

all the cabinet people, i think u never pay for ur gas rite..? all adalah subsidi daripada gomen, petrol card or whatsoever..that’s y bila naik 10 cent or 5 cent, u alwiz think, “alaa..5 sen je apalah sangat..”

then bila u all inform about minyak yang janjinya dulu RM1.70 sekarang sama harga dengan ron97 before..do u think u make us feel happier..?? do u think u r helping us with this..??

now what im thinking adalah, u r NOT helping us but put all the burden to us to maintain your own DAMN business..u can say all about ron95-that-is-better-than-ron97..but do we understand about it..? hell no..please, give us some real info on paper or berita or mana2 je la..bukan iklan testimoni petronas yang it NEVER seems too real to believe..

i hate to blame gomen on this minyak issue as im forced to STILL believe in each thing that gomen cakap..just the way u all informing us like we dont have any brain to think 4 ourself..that y pakatan is stronger than u now because U R ALL NOT THINKING HOW RAKYAT THINK..

ok..minyak is very2 sensitive issue..i hope this ron95 thing does not makan my engine coz somehow, i feel that ron95 from petronas is negatively do to my neo performance..tapi mungkin ilusi optik sahaja kot..lepas2 ni mungkin ok..

so gomen and ur business-saham-holders, please..bukan minyak is your asset..but us, the rakyat is..dont let pakatan KILL each one of u down to earth then someone idiot will sell petronas to outsider company..

lastly, im SICK to heard ayat2 macam, “..ini adalah tanda bahawa kerajaan sangat mengambil berat terhadap rakyat malaysia..blablabla..”

shit..im sick of it..what im thinking is dat what u did is really not meant 4 us..u just did it coz u think it is good for rakyat to stick with u and yang lebih teruk, akan hanya lebih mengkayakan certain orang yang sentiasa curik peluang by using GOMEN as a boneka..

please..think again..i dont want pakatan take over malaysia as it is not pas or pkr yang akan mentadbir negara, it is dap yang akan menguasai semuanya..please…think deeply before all of u parlimen people said something..

please..be in our shoes..

4 responses to this post.

  1. ku baru tau yg sebelum ni pakai ron97..
    bab2 minyak ni fail skit..

    btw..ron tu stands for what eyh…

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on September 3, 2009 at 10:54 am

    zack : mula2 igt awk de same type of me, lelaki, hehe..umm..ron stands 4 research octane number..boleh kata macam kualiti tak ek..tak pasti pulak..saya pn bukak website nak tgk apa maksud ron tu..hehe..

    hav a nice day~

    Balas

  3. hahaha..
    ramai yang cakap saya laki..
    tp bukan..
    saya perempuan..

    =)

    Balas

    • Posted by AzamHassan on September 3, 2009 at 1:32 pm

      zack : kalau sy x bukk ur blog pn sure sy akan bayangkn awk lelaki..but do gender cares on blogging..? =P

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: