petronas..

tadi saya isi minyak..have u been heard rumors yg mengatakan bahawa kalau kita isi minyak perlahan lahan, kita akan dapat lebih minyak compare dengan kita isi minyak laju2..?

i used to heard or read somewhere yg saya tak pasti mana yang kata actualy kedua duanya takde apa effect pun..tuang laju or perlahan sama je..minyak dapat banyak tu jugak..duit keluar pun macam tu jugak..lagi2 saya isi pakai kad debit maybank, memang laju je lah dia xdenya nak berhenti selagi tak berhenti sendiri..

tapi ada satu stesen petronas di KL saya pergi, dah penuh, dia melimpah keluar..macam haram..kelam kabut saya picit tangkai minyak tu..brader minyak kat situ just boleh cakap,

“oh..kadang2 dia jadik macam tu..”

meh sini bang..biar saya tuang suma kat mulut abang tu..dah tau rosak, suruh la manager repair..bukan sikit lak tu..kalau yang melimpah tu isi kat motor, sure motor tu sekali sungkit je dah sampai johor bahru..

berbalik kepada minyak tadi..mula2 saya percaya jugak yang isi laju or perlahan actualy xde apa effect..lagipun selama ni saya xpernah isi laju2 sebab saya nak curik masa lap cermin depan dan belakang neo saya..tau la kan pasir gudang..hari ni basuh, semalam dah kotor..dasat..sangat dasat..

usually, saya isi perlahan..lebih kurang Rm60, indicator kat dalam kereta saya menunjukkan angka 510 lebih kurang..kira standard la tu..

just tadi..saya cuba isi laju dari awal..RM64 saya kena tapi indicator kat meter saya, minyak cuma ada 484 sahaja..

jadi..adakah benar kita isi laju2, minyak makin kurang..??

dari dulu saya sangsi yang petronas banyak gas..hal macam ni membuatkan saya bertambah sangsi..

petronas tak baguskah..? perlu ke saya pergi ke shell..??

3 responses to this post.

  1. ni olang aa…mmg susah mau percaya..itu haa…bkn rumor ooo…itu aa…manyak btut oo… aiyaa… itu RM4 ringgit u sulah lugi oo….

    mau jimat lg aa…kena isi pagi2 atau malam2 oo…itu macam lg manyak..hehe. olang kedekut mcm sy mmg manyak kila kila… =P

    Balas

  2. Posted by mashimar0 on Ogos 26, 2009 at 1:05 pm

    ish2..bt0l la..isi lj2 msk gas je byk..bt0l kate k.amanda..isi myk kene isi pg or mlm..isi tgh hr tgh pns n0t g0od..2 mmg benar..dr azam yg ckp dl..ish2..pecaya la anda sblm anda dipercayakn..hahaha

    Balas

  3. Posted by AzamHassan on Ogos 27, 2009 at 10:13 pm

    amanda : haha..jadik cina la pulak..cina celup..^^

    mashimaro : hmm..klu dr azam yg ckp so mmg btul la kot kan..dia dah la penasihat environment utk gomen..baik2..faham2..sudah percaya ni sbelum dipercayakan~

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: