h1n1

tempoh hari dah mencetuskan suasana panik di opis saya di mana salah seorang staf kami telah meninggal dunia akibat daripada penyakit pneumonia..

pneumonia = paru paru berair..

tapi dari cakap2 orang di sekeliling, pneumonia merupakan tanda2 awal untuk penyakit h1n1..ditambah pula akak tu pregnant, lagilah macam2 spekulasi orang ramai..

setelah keluar cerita yang akak tu meninggal di buletin..suasana panik terus menyelubungi SDE di mana semua orang pakai mask ke sana sini..

so far yang saya faham, akak tu just sakit natural pneumonia..

whatever it is, sekuriti SDE dah pun buat langkah berjaga jaga di mana setiap personel yang nak masuk SDE kena cek suhu badan dan kalau ada tanda2 demam, terus call klinik, terus hantar ke sana takde cerita banyak..

semoga roh akak tu sentiasa bersama roh orang2 yang beriman..dan pada kami yang masih di SDE ni, semoga tiada virus2 pembunuh seperti itu merebak ke orang lain..

semoga saya selamat2 sahaja di opis~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: