limau..

“kau nampak langit kau lari la..haram jadah masing2 lambat..!!!”

aduhai..dah la baru lepas makan, makan tak sampai 10 minit lak tu..nak mandi lagi..nak maghrib lagi..lepas tu nak salin2 baju lagi..ingat robot ke..

“kau tunggu apa lagi kadet..lari la..kau sabur (sabotaj) la kwn kau yg dah dari tadi kat sini ni..hah, yang ada ni..front support position down!!”

“geng cepatlah geng..aku boleh turun awal apsal korang tak boleh..cibai ah korang..lari la..siut aa..nyusahkan orang betul..”

“kau dalam baris jangan bercakap la kadet..kau tengok la kwn2 kau yang lambat tu..hah..change to knuckle change…!!”

bagi yang tak biasa..front support adalah posisi denda di mana kami kena buat push up..knuckle pulak tambahan denda di mana dari tapak tangan tu, kami kena tukar jadik penumbuk dan tahan la guna buku lima tu..sakit beb..kadang2 sampai luka..

“down…up…satu..down…uppp..dua..down..upp..tiga!!!”

kami yang memang lambat dan masih sedang berlari dah kedengaran mereka kena denda..kasihan..sgt kasihan..haha..tapi kami tau..dalam masa kurang seminit kami tiba sana, kami pun akan dapat benda yang sama..masa tu moral memang dah sangat rendah..kenapa la kami mesti masuk palapes..

orang kata dalam kesakitan tu kita kena gembira..so kami yang baru2 datang ni pun buat2 lah gembira..

“yang dalam barisan ni..dari kanan..nombor!’

“satu!”

“dua!”

“um..? aa..tiga!!”

“semula!! kau main2 eh..kau main2..ada yang berguling satu padang ni nanti..!”

“satu!”

“dua!”

“tiga!”

“empat!”

“LIMAU!”

“eh cilake kau..limau..limau…lima lah bodoh!”

lepas tu senior kami pun ada unsur senyuman kat muka comel dia tu..yaa..senior kami yang jerit2 dari tadi adalam perempuan..so sepanjang malam tu, kami masih kena denda tapi tahap tekanan banding dengan awal2 datang tu ada sikit berkurangan..cuma kawan saya dapat bodoh secara percuma..hehe..

prinsip skuad kami : kalau tertekan..overcome it dan jangan ikutkan sangat perasaan sakit hati tu..

haha..so far prinsip tu agak berkesan sampailah sekarang =)

2 responses to this post.

  1. Posted by @min hensem on Julai 25, 2009 at 11:03 pm

    hahaha..
    citer geng khalel bile nak publish bai?
    sejarah terbesar gak tu..hehehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: