kucing kucing..

senang kata saya ada dua ekor kucing..nak lagi senang kenal, satu warna oren dan satu warna hitam..

kucing..macam manusia jugak, mempunyai pelbagai perangai yang kadangkala agak mnarik untuk dilayan dan kadangkala ada yang agak menyampah untuk dilihat..rasa nak tarik ekor diorang ikat kat leher..

kucing oren saya agak peramah..dia akan tegur sapa2 je yang parking depan rumah..dari kereta ayah saya, neo saya sampailah kenderaan sedara mara, semua dia akan tegur bertanya khabar..lepas tu siap escort sampai dalam rumah lepas tu baring di tengah2 rumah..even masih baring, beliau masih lagi bercakap2..

seorang lgi kucing saya yang warna hitam agak pendiam..oh..lebih tepat sangat pendiam..hmm..lebih tepat lagi 100% pendiam..even kucing oren saya lebih kecil dari dia, tapi dia yang akan mengekori kemana kucing oren saya pergi..ke dapur pun dia ikut, kedepan dia ikut..dia baring pun, yang hitam ni ikut..sepatah perkataan pun takkan keluar dari mulut dia..

bila waktu makan, biasa yang sangat banyak bunyik sampai rasa nak sumbat friskis tu dalam mulut dia adalah si warna oren..cakap sepanjang masa dari saya bukak tupperware, cedok biskut dia, tuang dan tuang lagi..dah makan baru berhenti cakapnya..

warna hitam pulak sangatlah pendiam sampaikan bila makanan takde dalam mangkuk dia, dia akan tunggu je sampai orang isi semula..kalau air takde pun dia akan tunggu je sampai kita isikan air tu..takkan berbunyik langsung sepatah perkataan dari beliau..

itulah perihal dua helai kucing saya yang aneh2 belaka..even dua dua jantan tapi takde sekor pun awek betina yang diorang nak pikat..saspen jugak, umur masing2 dah lanjut..hmm..

apa2 pun..saya tetap akan bela mereka sampai la mereka gemuk..

miauu..

2 responses to this post.

  1. Posted by nurul on Julai 18, 2009 at 11:59 pm

    abg cari la jodoh mereka…hihihi…cian mereka…bagus betul la abg kami nie..memahami kucing…kami nk sentuh pon..idak kot…=D

    Balas

  2. er…tp spanjang masa sy kt sana….knapa sepatah pn diorng tak berckp ek?

    asik meleset je…yg itam tu pn buat ala2 manja gk..haha.

    ke kucing tu yg memahami perangai tuan dia ;P

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: