sticker engineer..

pakcik welder : hei..meh sini jap..

saya : saya..? eh..ni monorail beam kan..bila boleh install ni..? tengok lifting lug dia pun dah pasang tu..

pakcik welder : eh kau ni..aku panggil kau nak cerita masalah..kau tanya bila boleh install..apa lah..nama je engineer..

saya : uik..memang sticker saya engineer tapi saya planner..engineer structure ada kat opis rasanya..kenapa agaknya..?

pakcik welder : alah..cerita dengan kau pun bukan kau faham..baik aku tak payah cerita kat kau..ingat kau pakai sticker engineer tu boleh la jugak aku mengadu masalah aku ni..rupanya tidak..tau nak install je..

(masa ni saya dah sedikit hangin)

saya : pakcik..memang la saya bukan engineer jaga structure..tapi saya jaga progress pakcik..kalau pakcik tak nak cerita, macam mana saya nak tau masalah monorail beam ni apa..dah duduk lama kat sini pun pakcik masih tak boleh buat apa lagi..dah la delay..lambat lak tu..klien pun cakap welder tak kompeten..apa ni pakcik..kalau nak cerita, boleh je cerita kat saya, nanti saya leh jawab jugak dengan klien..kalau tak nak takpelah..pakcik boleh tunggu engineer lain datang carik pakcik..

pakcik welder : (diam yang panjang sikit..tapi muka dah hilang sombong) xde..masalahnya sekarang sembawang la yang bagi drawing entah apa2..banyak revisionnya..tengok sekarang beam ni dah pendek dari actual..

saya : sebab tu la takleh install..?

pakcik welder : aah..sebab tu la..

saya : ok..saya noted benda ni n nanti saya isu kat engineer structure..pakcik pun dah ada masalah macam ni cerita la awal2..ni dekat manager pakcik pun pakcik tak isu, mana kami nak tahu masalahnya..apa yang saya tau benda ni patut install bulan lepas lagi..tapi sampai sekarang macam ni..lain kali cerita la awal2..so kalau nak menjawab pun senang nanti..takde la asyik nak salahkan worker je..

pakcik welder : um oklah..tima kasih k..

sumanya gara2 saya pakai sticker engineer..hmm..entahla..janji saya tau apa kerja saya dan still work as a team rite..hah lantak..

One response to this post.

  1. Posted by nurul on Julai 16, 2009 at 5:32 pm

    waaa… abg kami nie mara…mcm mane la rupenye ek bile mara…kami bace pon rase garang tuuuu…wwaaaaaaa~~~~:D

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: