kusai..

this few weeks is quite tough for me..

dalam 2 3 hari ni, banyak sangat kerja2 yang perlu dilakukan sampaikan kerja rutin saya untuk turun site dan analyze dan update progress pun kadangkala agak tertangguh..

setakat ini, saya kena menguruskan schedule untuk beberapa aktiviti yang berubah daripada skop asal..yelah..mula2 dulu dia kata dekat satu area tu adalah opening tapi bila check balik design, client putuskan untuk tambah beam dan tambah grating kat situ..

sebagai kontraktor, kami tak kisah pun sebab perubahan tu datang daripada client so kalau lambat siap pun projek ni, bukan salah kami, hehe..

tugas saya adalah untuk keluarkan schedule daripada kita dapat arahan untuk tukar tu, tempoh keluarkan drawing, beli2 barang bagai sampailah fabrication dia..yang penting adalah duration yang dah di generate untuk tengok berapa banyak masa dan kos yang akan impact kat kami..

sebagai orang baru, saya agak ambil masa jugak la..lagipun apa yang saya buat tu, saya akan reporting to my lead planner untuk dia check..orang2 kontrak dah call saya hampir setiap hari untuk tanya, ‘dah siap belum..?’ huhu..

tidak mengapalah..itu isu kerja..saya tak kisah pun sebab once in SDE i should do all the job related to planning..even memang rasa tensen jugak kadang2..tapi saya kan cool~ wahaha..

perkara lain yang buat saya kurang senang duduk adalah tentang seorang kawan saya..takpelah..tak perlu cerita sekarang..saya lebih suka tunggu, lihat dan berdoa supaya semuanya berjalan seperti yang dirancang..

other than that..saya masih ok lagi..masih mampu senyum dan mencarut bersama rakan2 seperjuangan..hehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: