maikel jekson..

hari ini akan tertulis dalam sejarah hiburan dunia di mana perginya seorang raja pop dunia yang sangat disegani..michael jackson..

dalam hidupnya memang penuh dengan pancaroba, banyak naik turunnya dari tukar kulit sampailah tuduhan pedophilia..sampaikan sumbangannya dalam dunia hiburan kadangakala dilupakan pulak..tapi yang paling saya kaguma dalah rumahnya yang sangat mewah tu..ada mini zoo..ada taman tema..dasat dasat..

however, yang menjadi persoalan sekarang..do he dies as muslim..? ada report mengatakan sebelum ini dia dah convert ke muslim..saya tak apsti bila tapi masa tu memang semua paper menceritakan benda yang sama..so bukan lah rumours kan..hati orang, kita tak boleh nak agak..kita tunggulah masa kebumikan dia nanti, barulah kita tahu..

jika dia benar meninggal dunia sebagai seorang muslim, al-fatihah untuknya..semoga beliau ditempatkan brsama orang2 yang baik..

jika tidak, semoga pemergian michael jackson terus dikenang di seluruh dunia sebagai seorang public figure yang tak banyak cakap tapi banyak cerita..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: