presentation..

tomorrow is the 2nd presentation for my dear sweet friend suzalina..wish her all de best and wish her achieve what she want way forward in SDE..

tengok suza prepare utk 2nd present, makes me rewind back on de day itself when i used to be in her shoes..gila panas hari tu..berbakul bakul carutan yang saya terima dengan penuh senyuman..haha..

daripada 1st slide saya, saya dah kena macam2..even salah wording pun dia dah cop attitude saya sangat teruk..malah jauh lebih teruk untuk jadik seorang engineer..

“kalau setakat macam ni la..baik aku gajikan technician je..murah lagi dari nak gaji kau yang hasilnya lebih teruk dari technician..”
“ish..dah la..next slide please..menyampah la aku tengok kau..”

agak menusuk jiwa jugak la lepas dia cakap macam tu..but..somehow, end up im still here in SDE n dah attach dengan projek dah pun..haha..jadik semua yang saya hadapi tu saya jadikkan pengajaran..saya tetap rasa yang SDE rugi kalau tak ambik saya kerja..wahahah..gila poyo..rasa macam nak hantuk kepala kat dinding..

hence, im not sure if u read this girl but memegang kata2 panel aku pada masa tu..they need a new breed of planner..not only a postman..not only a reporter..they need a true planning engineer..i know u can be one of it =)

all de best for u suzalina..^^

6 responses to this post.

  1. Posted by mashimar0 on Jun 11, 2009 at 3:46 pm

    SDE mmg rugi kal0 xamik pelajar cemerlang usm yg dpt title apex uni ni..hahaha

    Balas

  2. Posted by suza on Jun 19, 2009 at 9:19 am

    hahahha sonoknye nama ak ad dlm blog ko ni…huhuhu..
    mcm artis pon ad…huhuhu
    ni bolela mtk royalti sb dh guna nama ak..hhehehe
    ap2 pon harap dlm sde ni pon kita bole bsaing cara sihat…
    ko dgn kak ipah ak dgn mentor ak kak yati..
    4 d begining ni rs mcm ko mnang dr ak…tp u know me better kn…
    i will catch u later…walaupon lmbt asl kn slmt..

    Hope uncle xpening tgk kita bersaing nnti….huhuhu
    best of luck 4 u boy…

    Balas

  3. Posted by AzamHassan on Jun 19, 2009 at 10:49 pm

    hehe..i’ll let u catch me girl but i’ll try my best to keep ahead from u 😉

    feel like de old days rite..tapi masalahnya dari 8 sem dulu, satu sem je aku menang, huhu..biarkan uncle tu, janji kita tak gaduh2 rosakkan barang2 dlm department sudah..

    however..thanks a lot..even we’ll alwiz be fighting but u know u’ll alwiz hav my support..

    go go girl..^^

    Balas

  4. Posted by nurul on Jun 24, 2009 at 3:51 pm

    rugi ek x ambik abg berkeje dgn mereka?? rugu kot…tapi memang ade rasa macam nak hantuk kepala kat dinding..apabila membaca nye…hihihihi…all the best ye keje kat sana…^^

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: