bintang bintang..

hari ini adalah hari kedua dalam minggu ini saya sempat maghrib di opis..gila banyak kerja sampaikan sebilang masa dari pagi sampai malam tu, agak kurang masa saya bersantai..

ini memang dah dijangkakan sejak kebelakangan ni..dengan masa loadout projek saya semakin hampir ke penghujung, semakin gelabah lah kami semua..daripada boleh rilek2 pagi tu, sekarang start jam 8 lebih je, pantas saya mengejar orang untuk bertanya itu ini..

hakikatnya, ramai orang kurang gemar dengan planner sebab seorang planner mahukan sesuatu data yang sangat detail..misalnya kalau satu aktiviti tu baru 50% siap, kami sang planner bukan setakat mahu tahu tu, tapi kami tahu dalam 50% tu, berapa banyak yang tak fit up lagi..berapa banyak yang tak weld..dan juga di mana yang tak fit-up dan tak weld tu..

selain tu, kami juga ingin tahu, bila semua tu boleh siap..dan kami juga nak tahu berapa ramai mereka pakai orang untuk siapkan satu2 aktiviti tu..

punya banyak persoalan, jadik sapa tak menyampah kan..?

it’s ok for me kalau balik lewat2 malam ni..one of my attraction is the beauty of night environment at the yard..dengan pekerja2 yang masih bekerja pada waktu malam, lampu2 spotlight akan menyuluh module2 yang ada..suasana terang dan tenang..sangat tenang kalau nak banding dengan kerja pada siang hari..

dalam masa melayan perasaan tu, saya terfikir..akan berhasilkah saya untuk menjadi seorang planner yang disegani di SDE ni..? it’s a long way to go..sedar tak sedar, saya dah 8 bulan di sini..

but..a year experience is nothing for a planner..so, i should be here for at least 5 6 years..

somehow, i think, i will be here as long as my environment allow =)

Advertisements

3 responses to this post.

  1. tp dari dulu lg sy segan dgn awk…hihi~

    Balas

  2. ape kaitan ngan bintang2??hihi
    insyaAllah…u can do much more than that=)

    Balas

  3. Posted by isma kacak on Jun 9, 2009 at 2:15 pm

    hek eleh…poyo lar azam…
    entry lepas pon cakap mende yg same..
    nyampah aku..
    hau3…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: