ceh..

dengan kelajuan 100km/j dan kereta masih kelihatan beratur panjang di sebelah kanan, saya pun maintain lah memandu di sebelah kanan..bukan sebelah kiri tak laju, tapi di sebelah kanan lebih peluang memotong dan at least lebih ter kedepan berbanding di sebelah kiri..

entah bagaimana, sebuah BLM hitam laju dari belakang terus mencucuk saya dari belakang..high beam siap..

ewah..sombong nampaknya kamu..

bukan saya tak mahu ke kiri tapi kebetulan ketika itu kereta di sebelah kiri lebih bertali arus..lagipun di sebelah kanan ni pun macam ulat gonggok dah..depan saya toyota vios dan di depannya ada lah lagi 5 6 bijik bereta..laju tapi masih berbaris..

tapi BLM tersebut cucuk2 saya lagi dan high beam lagi 3 4 kali..

damn it la lu..

saya nekad..saya kekiri tanpa signal..BLM tersebut seperti yang disangka, memotong saya dengan megah tapi masih lagi tersangkut di belakang vios tadi..pada masa tu jalan sedikit clear..

“ini peluang,” saya berbisik..

saya terus potong kekanan semula di belakang BLM tersebut..dan mengekori rapat di samping buat high beam dalam 5 6 kali..saya nampak beliau asyik menjenguk cermin pandang belakang tu..tak puas hati agaknya..tapi..pedulik apa saya..janji saya alert kalau2 dia main gila tiba2 buat emergency brek..

lama jugak saya ikut belakang dia sambil high beam..tapi lepas tu dia potong di lane kiri dan terus memecut laju kedepan..

do i care..? not at all..ingat kau sorang je leh cucuk2 orang dan buat high beam..? ingat aku sengaja ke nak bawak belah kanan..? blah la lu..

Advertisements

2 responses to this post.

  1. haha…. sy pernah wat high beam kt org spanjang jln…

    sbb dia bg high beam byk lebih 5 kali, tp tak potong2 wlaupun sblh kanan xda keta, sy pn cuma bawa 80 je..dh la mlm.. Klau btul2 kt blakang keta takpa..ni men kiri kanan…igt tak pedih mata tgk side mirror?

    pastu bw btul2 60 and once dia potong je, sy follow dekat n amik kau high beam all the way… adalah 10min pastu dia msuk simpang… seb bek lane kanan takda keta.

    rasakan. tak silap pempuan kot. baru nk blaja guna lmpu agaknya…hehe.

    Balas

  2. Posted by haidi on Mei 25, 2009 at 11:29 pm

    btul tu azam, kadang2 sakit hati gak org yg flash2 lampu ni (maksud ak high beam)….dan ak paling sakit hati kalo die duk lane kanan, bukak high beam, pastu bg signal ke kanan, mcm lane kanan tu bapak die punye….

    one more case……ko tgh memotong ni, lane kiri tu ade la 10,11 kereta tgh beratur bwk slow…..and ko xde ruang nak mencelah…tibe2 dtg sorang malaun flash2 dr blkg…peh (&^@#^^&^%@%#&^#)…..time tu rs nak humban je kete ak atas kete die….wakaka

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: