zenith~

actualy saya dalam probition period dalam SDE ni, saya kena ambil tandatangan 72 orang boss dari director of oil n gas utk sde, sampai lah tandatangan dari boss saya sendiri..alaa, kira macam orientasi jugak la..

mula2 bosan jugak..tapi bila dah jumpa sebahagian diorang semua..sembang2..saya rasa seronok sebab saya dapat kenal semua orang2 kuat di sde..

tapi dari 72, saya sekarang baru ada 18 orang..gila malas..macam gampang..

salah seorang daripadanya adalah yang saya ingin cerita di sini..

pagi tadi kami berlima dengan rakan2 apprentice saing saya, pergi la ke salah seorang ceo sde..biasalah, sebelum ambil tandatangan, dia akan bertanya dari uni mana..department mana..n macam mana kehidupan di sde so far..

pada saya ok je jawab..xde hal..orangnya pun ramah..lagi lah seronok..

tapi dalam tengah2 tu, tiba2 handset blackberrynya yang sangat cantik tu berbunyi..”hold on,” katanya lantas lekapkan handset tu di telinga..

apa yang dibualkan tak jelas tapi sebahagiannya adalah, “u have reserved my flight ticket?–we will meet after lunch–it’s ok, last week we already go there, other place la–now im working but ok saja, just give a call..”

lepas beliau letak, beliau pun cakap..

“sori2..tadi i punya golf kaki ajak main golf petang esok di penang..”

kagum jugak saya..dalam sedang kerja tu, boleh pulak dia layan golf..kat penang lak tu..nek flight lak tu..siut..

tapi jauh di lubuk hati saya..saya terfikir satu ayat..

if u want to relax2 n goyang kaki always but still a rich man, u should be on the top of others..

that sentence makes sense~

for me, saya pasang impian nak jadik macam dia jugak satu hari nanti..^^

Advertisements

6 responses to this post.

  1. aku pasang impian nk jadi mcm penggemar ayam saja…tunggu budak2 buat dinner mtk ayamm..

    Balas

  2. kawan sy sorg kat sime darby pun ada cita2 mcm tu…
    sy rase,tahap ttinggi org kat sime darby adalah goyang kaki sambil men golf di mana2 saje n bile2 mase mereka suke…hihi

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mei 9, 2009 at 5:40 pm

      mahmud dollah : makan ayam sambil ditemani ayam2..? itukah impian anda..??

      cikf : goyang kaki..tapi kerja tetap mantap ye~

      Balas

  3. Posted by @min hensem ;p on Mei 11, 2009 at 11:58 pm

    hahaha..
    ko nak men golf jugak ke?
    skrg ni boley trening cara2 nak pegang kayu golf dgn btol..
    boley blaja menenang ke..hahaha

    Balas

  4. sori2..tadi i punya golf kaki ajak main golf petang esok di penang.. <– ke kaki golf??

    hmm…sy punya impian nk kawin dgn org cmtu….lalalala~~~

    pada suatu ptg…ketika berehat, tetiba telefon berbunyi..
    “Hello?”, sambil angkat telefon,
    “Ohh…u nk ajak I shopping… blh je.. Oh..xpa2, husband i dh tmpah tiket flight, dia men golf kt penang esk, alrite..see u at Gurney tomorrow then we go to spa ok~”, sambil gelak2..

    best tak?? hahaha~~

    Balas

  5. Posted by AzamHassan on Mei 12, 2009 at 9:17 pm

    amin hensem lg best : ish..aku kan juara menenang dulu..sapa yang dapat tembak piring sampai jadik juara dulu..? wahaha~

    amanda : golf kaki la..kwan men golf =) ummm..mnarik impian tu..tp ksian pulak lelaki tu nak menaja shopping n spa..huhu..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: