drama ringkas elektronik..

pg tadi saya bukak email..ada email dari admin..email tu suruh kami di sde untuk siapkan timesheet untuk urusan gaji..sebab ada kadang2 beberapa orang ter miss nak hantar timesheet diorang..so kira macam reminder la..

Dear all,

We noticed that your timesheets are still pending in the Rejected Folder,
Please re – submit before 1.00 pm (today), We need it to be clear before payroll closing or your salary will be held back…tq..

tapi entah tiba2..ada seorang mamat ni reply email tu..mamat ni dari division lain..kami division energy..mamat ni division plantation..

Dear all,

Please remove my email address from your group list because I am not one of you. I have nothing to do with you all. So please stop messing up my inbox.

Thank you.

Best Regards.

Mohd K****i bin A******h
Asst Engineer II

kemudian, dibalas semula oleh admin cuma kali ni bukan HR tapi oleh general manager sde..for info, general manager adalah level orang no2 besar di sde ni..nombor 1 besar adalah senior general manager..

En K****i

If our system has pick up your email due to similar name. We are sorry. But why can you do it on polite way. Is it a problem?

Regard
GM

saya tunggu balasan seterusnya untuk tengok apa aksi lagi tapi tiada pula..

saya rasa, mesti mamat tu dari sombong yg amat, menjadi seorang manusia yang insaf..tu la..kerek sangat..cakap elok2 kan boleh..kan dah kena marah dgn boss besar..haha..

Advertisements

2 responses to this post.

  1. hehe…teringat zaman sy kt Intel dulu…senario ni sgt biasa…wlaupun sy cuma SE intern,tp since diorng bg email pd semua,so best je baca suma email berangkai tu.klau nk ajak manager lunch pn xda mslah…

    suka jugak sbb sy pn ada email sndri: leham.nurdyana@intel.com.my <- agak2 leh guna lg ke ek? hehe.

    rindu saat2 tu…. rindu penang~~ (^_^)

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on April 20, 2009 at 9:35 pm

    amanda : rindu penang kenapa ye..? =)

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: