bukan salah ibu mengandung..

hari ini dalam jam 9 pagi lebih sikit, saya menerima panggilan daripada subkontraktor architectural..tapi memang saya expect panggilan tu sebab dah lama dia ajak pergi warehouse tengok barang2 yang dah tiba..

as a planner, kami terima delivery order daripada mereka dan sebahagian tugas kami adalah memastikan barang2 tersebut betul2 ada dan disimpan di tempat yang terbaik..

dia janji nak bawak saya pergi jam 10..saya kata..orait, xdehal..

jam 10 saya pun keluar ke pintu pagar utama dan serta merta seorang subkontraktor elektrik & instrument (E&I) melambai saya..

apa kaitan architectural dan E&I?

tapi sambil berfikir dan mata melirik ke arah seorang technical clerk wanita yang anggun, saya pun datang ke arah pajeronya dan masuk di tempat duduk depan..

“warehouse kat mana bang..?” kata saya..
“oh, atas lagi dari kota tinggi..dekat2 dengan mersing..”
“oh..” kata saya semula..

sejenak saya terfikir..kenapa jauh sangat..?? hilang akal apa nak pergi jauh2 ni..insurans sure tak cover sebab saya main keluar macam tu je..

dalam masa menunggu orang lain untuk pergi bersama dan kepala masih berfikir beberapa perkara, manager architectural tu pun call saya..

“azam..kat mana tu..?”
“saya ada kat pajero belakang ni..”
“oo ok..tunggu kat taman pasir putih la ye..”
“orait..”

beberapa ketika lepas tu dua orang lagi muncul..saya dah mula rasa pelik..mereka yang ada tu bukan untuk projek sama dengan saya tapi projek lain..

maybe join inspection kot..

lepas tu pajero tu pun bergerak dan saya mintak brader tu pergi ke taman pasir putih sebntar..tibanya di sana, manager architectural pun tanya saya nak ke mana..saya cakap nak ke warehouse di kota tinggi..siap cakap “jom la sekarang..makan tengahari dkat sana je..”

lepas tu dia angkat kening sampai macam dah takde dahi..dia rasa pelik sebab warehouse architectural kat taman pasir putih tu la..macam mana saya boleh kata dekat kota tinggi..lagipun manager tu tak kenal pun dengan brader E&I tu..ah sudah..

sambil2 keanehan yang melanda tu, saya menjenguk kat luar dan barulah nampak orang SDE yang berkait dengan projek saya..saya mula runsing..

lepas runsing tu, saya mula rasa kompius pulak..saya mula memikirkan beberapa perkara..”what kind of tiger is happening here..??”

dalam drama ringkas dalam pajero tu, brader E&I tu pun bersuara..

“kami nak pergi tengok barang2 E&I dekat kota tinggi..awak nak tengok apa sebenarnya..?”

“laaa….misundestanding la ni..abg ni wat saspen je..cakap la awal2..idak ke kota saya ni..pastu tak tau nak tengok apa…”

“hahahaha..” gelak brader E&I tu..

saya pun turun dari pajero tu dan terus ikut manager architectural utk hal seterusnya..jika tak, terus la saya bergerak ke kota tinggi tanpa hala tuju..

brader tu pun satu..kenapa tak bagi tau awal2 tujuan mereka..?

dan saya pun satu..kenapa tak bertanya kalau dah memang tau yang E&I dan architectural takkan ada kaitan..?

haii..bahaya juga rupanya kalau salah naik kereta ni..nasib nasib…

Advertisements

2 responses to this post.

  1. mcm penah dgr..kwn sy pn gitu gk.. dulu kuar umah tak bsuh kaki agaknya…

    Balas

  2. Posted by mashimaro0o on April 8, 2009 at 10:05 pm

    ishhh..bhy2..jgn2 =p

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: