kedai makan..

ptg td kami sekeluarga pegi la makan di salah satu tempat makan glemer di jb..di larkin bomba..kacang pol nama menu tersebut..actualy kacang pol ni kira mcm legend gak la kat johor..sama mcm otak2 gelang patah, mee bandung muar, satay taman molek..kira terkenal gak la..

kacang pol consist of satu adunan makanan bercampur daging n kacang..ditambah dgn sebutir telur mata..dimakan dgn roti..sedap ke x..? kalau dah namanya legend, sudah tentula sedap..hehe..rasanya tidak berubah sejak 10 or 15 tahun yg lepas..masih maintain resepi mcm kfc~

tp di larkin bomba ni, bukan dia je yg jual makanan..stail dia mcm r n r kat haiwey tu..byk2 gerai, jual pn pelbagai..

apa yg xbestnya, setiap gerai ni mcm x geng la..depan kedai kacang pol tu mmg pnuh, so kami dduk di meja kedai sebelah..saya x rasa meja tu dia pnya sebab ye la..mcm r n r..leh duk mana2 kn..tp tiba2 makcik kedai tu dtg n tnya mkn apa..kami ckp kacang pol je dia tarik muka skit..pastu berlalu pergi…

brader air pn dtg tnya nak mnum apa..kami pn sebut air apa dan sebut skali kacang pol tu..bliau mengangguk..

tp setelah tnggu beberapa lama, makanan kami x kunjung tba..kami tnya kedai kacang pol tu smula dan dia cakap yg xde sapa pn dtg bitau dia yg kami order makanan..pelik gak..kami dah cakap kat makcik tu n brader air..makcik tu pnya hal sbb kami xbeli makanan dia so dia marah kot..brader air tu pulak, just amik order air dia je..makanan tak tempahkan skali…

patutkah? ke mmg mcm tu..?

ntahla..hakikat org bisnes agknya..xleh tgk org maju skit..apa salahnya orderkan skali kan..hangin gak..rasa mcm nak sebat je kpala brader tu kat dinding..makcik tu pulak, sy rasa mcm nak simbah je lauk asam pedas tu kat muka dia..camna la melayu nak maju dlm bisnes if pnuh dgn hasad negatif camni…

pelik..sgt pelik..

3 responses to this post.

  1. ai azam..
    saya pnah pegi makan kt stall bomba tu
    mmg kacang pol dia terkenal..saya makn dgn roti buku dia
    mmg masyukk abes..pnha nk try buat kt umah,tp xjadik plak 😛
    tp masa sy pegi situ dulu xdela kjadian mcm tu jadi..mgkin masih baru kot.ade pertelagahan berlaku barangkali..hihiihi..okla.pape pon visit la my blog kalau sudiii…daaa

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on Mac 23, 2009 at 12:18 am

    missza : ntahla..maybe masa tu ujan..so suma org emo la kot x ramai pelanggan..myza..slamat bertemu kembali~ =)

    Balas

  3. hahaha….sy dh try makan kacang pol kat situ jugak~
    nnt bile2 sy dtg JB,bawa sy kat situ k~

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: