bangga~

ptg dalam kul 2 tu, sedara saya call..

or more spesifik, pakcik sy yg lagi muda dr saya yg msih sdang belajar di utm skudai..pkir2 balik pelik gak tp camtu la dunia..anehnya manusia..apa kaitan..??

berbalik kepada cerita, dalam kul 2 tu, dia pn call saya utk datang ke opis utk interviu serba skit tentang kerjaya saya di opis tu..mula2 saya xnak gak tp xpela..sedara punya pasal..sy ok je..

lgpun interviu tu utk projek dia kat utm, assemen dia adalah utk interviu org yg dah bekerjaya dan amik gambar skit2 kat opis org tu bekerja..oleh kerana saya pn pernah jadik student, so perlu gak saya membantu org yg sedang jadik student lg kn, hehe..

setibanya mereka di perkarangan sde, saya pn kuar la kejap berjumpa mereka..ada la 5 6 org..kami pn duduk2 di kerusi depan sde tu dan borak2 la serba skit tentang apa yg saya wat, camna environment keje kat situ, projek2 apa yg sedang berjalan, camna kemasukan ke sana..suma2 la sy cerita tp saya yakin, sy xdela sembang lebih sampai melebihi polisi kontrak saya..idak saja je esok lusa kena tendang dr sde tu~

sambil2 tu diorg pn amik2 gambar di sekitar gerbang depan tu..dari gerbang tu sendiri dah nampak oilrig yg dalam pembinaan, jadik saya nampak mereka sgt gembira bergambar dan mengetahui lebih lanjut tentang keje di situ..

biasa la, saya student dlu pn kagum gak dgn cite2 alumni usm yg dah bekerjaya..n saya ingin jadik mcm mereka..bagi sedara saya dan rakan2 nya yg sibuk bergambar tu, saya sure x terkecuali utk bercita cita jadik warga sde gak satu ari nanti..

di hujung2 tu mereka ucap tima kasih dan pulang semula ke utm..gila pulun utk siapkan satu projek..tersegan lak saya msa sy kat kampus dlu, xde la sepulun mereka~

in de end..saya rasa berbangga sbb dpt tnjuk tempat saya bekerja..4 me, i would like to show where i belong rather to show who i am..coz dari camtu, saya dpt rasa bape jauh, bape tinggi pn saya pegi, ada yg lagi jauh, lagi tinggi dr saya..it’ll teach me de true meaning of humble..^^

semoga mereka berjaya dgn cemerlang di utm dan dpt kerja yg lbih mantap dari saya~

One response to this post.

  1. sy dpt bayangkan betapa excitednye awak tunjukkkan tempat keje awak kat diorg…hihihi

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: