kawin la cepat..

entri kali ni adalah utk menceritakan satu situasi masa sy gi site td..biasala..sebagai seorang planner, saya mudah dikenali oleh para pkerja sbb xde sapa pn org yg bersticker engineer dtg ke site bwak kamera kecuali planner n planner itu adalah saya~

actualy amik gambar tu skadar scope of work seorang technician tp projek sy xde technician…pada saya, apa salahnya..saya pn baru je 5 6 bulan kat cni..so sy nak gak tgk2 site tu..technician pn technician la cuma sy entitled of pegi meeting n decide on something yg saya rasa perlu..that’s the different la kot..

by the way, mula2 ke site biasanya saya akan pegi ke fabrication shop atau nama glemer kat cni adalah fab shop..kat sana adalah sorang pakcik ni yg bersticker grinder sdang meratakan permukaan yg telah di weld..dari jauh dia nmpak saya, dia pn angkt tgn mcm biasa..saya pn snyum kat dia dan amik gambar dan catat apa2 yg penting kat situ termasuk jumlah pkerja yg ada..

ye la..in case mcm lambat je proses fabricate tu, saya ada bukti utk tunjuk kat sub con yg mereka xckup kakitangan utk bkerja, hehe..

dalam masa amik gambar tu, pakcik ni yg tempang kakinya pn dtg ke arah saya….

“dik..itu gambar itu boleh basuh x..?”
“basuh..?”
“a-ah..basuh keluar-kan gambar..?”
“umm..cuci gambar..?”
“a-ah”
“umm..boleh boleh..”
“haaa..amik gambar aku..mari..”

dalam hati saya berkata, “layannn…”

so..sy pn ikut la dia ke arah handrails yg belum di grind tu..dia pn grind satu part dan saya pn amik la beberapa gambar ketika dia sedang beraksi..tp bukan wayang la sbb dia mmg betul2 grind kawasan yg memang kena buat..so ok la kan..

“nnti dah siap basuh, saya bagi pakcik k..”
“a-ah..ok ok..aku nak bagi anak aku..”
“ohh..”

saya baru nak beredar bila tiba2 pakcik tu bersuara smula..

“kau dah kahwin..?”
“haha..lom lagi pakcik..muda lagi~”
“hm, kahwin cepat cepat..jgn jadik mcm aku umur dah 47, anak baru 10 tahun..”
“baiklah…”

saya pn beredar dr fab shop tu dgn sdikit perasaan insaf…seorang pakcik yg sudah berumur masih lagi bkerja keras utk menyara anak isteri dia..masih fikirkan masa depan anak dia..

tapi..smpai skang sy masih lg x basuh gambar pakcik tu n even kalau selisih dgn pakcik tu pn dia angkat tgn dan senyum mcm biasa…x pulak dia mintak..dia lupa la kot…

xpun dia saja x mintak tnggu saya bagi..dalam hati sapa yg tau..ntah2 dah berbakul bakul carutan dari hati dia, huhu..

tp sy rasa, sy akan basuh nnti bagi kat dia..apa salahnya hiburkan hati org tua kn..layannnn…

8 responses to this post.

  1. azam….basuh je tau…jgn bleach sudah~hihihi

    Balas

  2. Posted by isma on Mac 6, 2009 at 11:24 am

    ala lek jer zam..ko kalo dh 47..muke br 25..cowok mude katekn….libas2…!!!

    Balas

  3. klau pakcik tu 67 anak baru 20? huh..tak merasalah nk goyang kaki… tu pun klau umur dia panjang..hrap2 dia di panjangkan umur…

    sure la pakcik tu sedih..alangkan pakcik umur 57 thn anak baru 24 pn dh risau…haha

    Balas

  4. Posted by mashimaro0o on Mac 19, 2009 at 5:33 pm

    hahahahaha…kawin cpt yer..jgn tggu lm2..hehe =p

    Balas

  5. azam,cepat2la cucikan gmbar tu..tak baik xtunaikan janji tau..kesian dia..at least bukan pakcik tu je happy,ank dia pun happy dpt gmbr ayah dia,pastu dia bleh bawak p skool jadi kan pembakar smgat utk belajar dan bjaya masuk mrsm macam kite…ekekekke…

    Balas

    • Posted by AzamHassan on Mac 23, 2009 at 12:15 am

      missza : tu la..spai skang pn x cuci lg..pakcik tu masih lg grinding kat fab shoppe..saspen gak..huhu..

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: