empat ke tiga..

mula2 kat umah sy ada empat org..tp isnin ni akan tinggal 3 sbb abg sy dah dpt keje di ibu kota, di kuala lumpur..

tahniah utk abg..dan smoga berjaya dgn kehidupan barunya~

so dr 4 ke 3, byk gak la yg sy rasa mcm ada skit kehilangan sbb bila abg ada kat umah as permanent basis, byk keje dia wat..kitorang dah xyah risau psal kucing, dah xyah risau psal umah xde org jaga, xyah risau if nak servis kete ke apa ke, abg leh wat kan dlu..

tp bliau dah kena ke KL..so sy rasa kucing2 sy kena jaga dri sndri dr santapan warga vietnam yg berkeliaran di sekitar taman gembira..menganggap kucing tu sangat enak~

jauhkan la dr suma tu, huhu…

rumah sy pn kna pastikan dikunci dgn spenuh rapi maybe mangga kat pagart kena lock la pasni..rekod umah saya dah 2 3 kali di’jamah’ pencuri yg dtg dgn pelbagai cara..syukur kami sekeluarga terselamat sbb mreka mmg berniat utk amik barang je..

jauhkan gak la dr suma tu..alhamdulillah dlm 4 5 taun ni, xde lagi perkara2 mcm tu berlaku..

dan bila abg xde, saya doakan utk dri sy supaya lebih rajin menjaga rumah dan kucing2 yg 6 ekor tu..sbelum gi keje bagi mkn..balik keje bagi mkn lg..nak tdo, kuarkan mreka suma dr umah..ujung2 mnggu or if ada masa lapang..kna bersihkn sisa2 mereka supaya tidak la berbau~

cis..cis..harap mereka x ada yg beranak pinak..6 ekor ni ckup la..x lalu nak jaga bnyk lg..kalau sekor gonggong satu lipas..6 ekor ada 6 lipas..tu baru shari..kalau sebulan? setahun? x ke leh wat koleksi? rasa nak lempang sekor2..

anyway..harap lagi skali abg berjaya dlm kariernya di sana..jgn risaukn kami di cni sbb sy masih lg tnggal bersama mak n abah..n sy akan letak nyawa sy utk mreka suma..

all de best 2 u bro..take care~

Advertisements

One response to this post.

  1. dari mana dtgnya lipas2 tu??

    sy risau nyawa kucing tu….. yelah..klau biasa belikan mkanan je tp lupa nk bg mkn pn susah gk ek..hm..

    apapun smoga abg kesayangan sy berjaya!! Congrats!! (^_^) Pasni gi kl dh ada tour guide..tu confirm tak smpi 2 bln abg mahir dh jln kl tu..hehehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: